Προσοχή! Bug των Windows 10 καταστρέφει αρχεία flac αλλά εμείς σας έχουμε λύση!

Μοίρασε την γνώση...

Εάν διατηρείτε τη δική σας μουσική συλλογή σε FLAC (Free Lossless Audio Codec) , βεβαιωθείτε ότι δεν επεξεργάζεστε τα αρχεία χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων των Windows 10. Αυτό είναι σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο υποστήριξης που εκδόθηκε από τη Microsoft.

banner

Στα Windows 10 έκδοση 2004 και νεότερη, υπάρχει ένα σφάλμα που θα καταστρέψει τα αρχεία μουσικής FLAC εάν τροποποιήσετε τ’ αρχεία χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων. Αυτό το σφάλμα επηρεάζει τα Windows 10 Pro, Home, Enterprise, Workstation και άλλες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, το σφάλμα του File Explorer των Windows 10 θα καταστρέψει ορισμένα αρχεία FLAC που περιέχουν ένα πλαίσιο ID3 πριν από την κεφαλίδα FLAC. Το ID3 είναι ένα πλαίσιο και είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση πληροφοριών όπως τον τίτλος της μουσικής, τον καλλιτέχνης, το άλμπουμ, τον αριθμό του κομματιού κ.λπ.

Google news

Στα Windows 10, ο χειριστής FLAC αγνόησε το πλαίσιο ID3 επειδή υπέθεσε ότι τα αρχεία FLAC χρησιμοποιούν το 4-byte fLaC στην αρχή. Όταν το αρχείο μουσικής επεξεργάστηκε από τους χρήστες, το πλαίσιο ID3 αντικαταστάθηκε χωρίς τον κωδικό έναρξης. Ως αποτέλεσμα, οι συσκευές αναπαραγωγής μουσικής δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το τροποποιημένο αρχείο.

Banggood WW Goboo [CPS] Many GEOs

Τα αρχεία μουσικής δεν αναπαράγονται ή δεν φορτώνουν αν ο τίτλος, ο καλλιτέχνης ή άλλα δεδομένα άλλαξαν στην Εξερεύνηση αρχείων.

Ευτυχώς, η Microsoft έχει εντοπίσει τη βασική αιτία και μια επιδιόρθωση είναι τώρα διαθέσιμη μέσω του Windows Update.


Στο changelog της ενημερωμένης έκδοσης του KB5003214, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το σφάλμα έχει διορθωθεί και ότι τα αρχεία μουσικής Free Lossless Audio Codec (FLAC) δεν θα μπορούν πλέον να αναπαραχθούν εάν αλλάξετε τον τίτλο, τον καλλιτέχνη ή άλλα δεδομένα.

Για όσους έχουν κατεστραμμένα αρχεία μουσικής, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα νέο σενάριο PowerShell που μπορείτε να εκτελέσετε για να κάνετε το αρχείο να αναπαράγεται ξανά. Ωστόσο, δεν μπορεί να επαναφέρει τα χαμένα μετα-δεδομένα που είχαν αποθηκευτεί στο πλαίσιο ID3.

Για να αποφύγετε προβλήματα με αρχεία μουσικής FLAC στο μέλλον, η Microsoft συνιστά την εφαρμογή της προαιρετικής αθροιστικής ενημερωμένης έκδοσης αυτού του μήνα.

Ωστόσο, για να είστε ασφαλείς, είναι γενικά καλή ιδέα να περιμένετε και να δείτε πώς άλλοι χρήστες βρίσκουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις προτού αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση. Για παράδειγμα, οι αναφορές έχουν δείξει ότι το KB5003214 προκαλεί προβλήματα με τα εικονίδια της γραμμής εργασιών και του δίσκου συστήματος, ειδικά όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα Ειδήσεις και ενδιαφέροντα.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram