ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ενημέρωση KB5003214 δημιουργεί προβλήματα στο taskbar των Windows 10! Πως να το διορθώσετε.

Μοίρασε την γνώση...

Τα Windows 10 έχουν ένα νέο σφάλμα που παρουσιάστηκε χάρη στην ενημέρωση KB5003214 με την ενημέρωση Μαΐου 2021 (21Η1), την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 (20Η2) και την ενημέρωση Μαΐου 2020 (2004). Αυτή η προαιρετική ενημέρωση σπάει το system tray της γραμμής εργασιών, ενώ ορισμένοι χρήστες αναφέρουν επίσης και άλλα ζητήματα.

Αυτό συμβαίνει σε χρήστες που εκτελούν την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020 (έκδοση 2004) ή νεότερη με εγκατεστημένο το KB5003214 (προαιρετική ενημέρωση κώδικα). Ένας από τους επηρεαζόμενους χρήστες μας είπε ότι η γραμμή εργασιών τους είναι ακατάστατη με τα εικονίδια στο δίσκο συστήματος να είναι κενά και να επικαλύπτονται, ειδικά όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Ειδήσεις και ενδιαφέροντα.


Ομοίως, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι το κέντρο ειδοποιήσεων και το εικονίδιο δικτύου σταμάτησαν επίσης να λειτουργούν μετά την ενημέρωση κώδικα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες παρατήρησαν ότι τα εικονίδια του δίσκου συστήματος κινούνται τυχαία και ή θα εξαφανιστούν ή θα κρυφτούν όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία τροφοδοσίας της γραμμής εργασιών “Ειδήσεις και ενδιαφέροντα”.

«Μετά την εγκατάσταση της ποιοτικής αθροιστικής ενημέρωσης προεπισκόπησης KB5003214, έχω κάποια προβλήματα με τη γραμμή εργασιών, με τα εικονίδια της δεξιάς πλευράς, που μπορεί να μετακινηθούν τυχαία, να εξαφανιστούν ή να ανακαλυφθούν. Δοκιμάστηκε σε μια επιχειρηματική έκδοση Surface Book 3 και το Alienware M17 R5 “, έγραψε ένας επηρεαζόμενος χρήστης στο Feedback Hub.


«Η απεγκατάσταση της ενημέρωσης έλυσε το πρόβλημα. Επίσης, τα εικονίδια σε μια προσαρμοσμένη γραμμή εργαλείων θα εξαφανίζονταν και στη συνέχεια θα επανεμφανιζόμουν αν τα έκανα πάνω από αυτά », επιβεβαίωσε ένας άλλος χρήστης τις αναφορές.

Με άλλα λόγια, άτομα που χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη αθροιστική ενημέρωση προεπισκόπησης με τη δυνατότητα “Ειδήσεις και ενδιαφέροντα” που είναι ενεργοποιημένη στην κανονική επιφάνεια εργασίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δίσκο συστήματος που προορίζεται να εμφανίσει εφαρμογές φόντου και καρφιτσωμένες εφαρμογές.

«Μετά την εγκατάσταση του KB5003214, η γραμμή εργασιών μου (κάτω δεξιά με ρολόι, κέντρο ειδοποιήσεων, εικονίδιο δικτύου κ.λπ.) χάλασε. Τα εικονίδια εμφανίστηκαν όλο το εικοσιτετράωρο και μετά εξαφανίστηκαν », εξήγησε ένας χρήστης το πρόβλημα στο Κέντρο σχολίων.

Το πλαίσιο αναζήτησης επίσης δεν εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών για ορισμένους χρήστες, ενώ μερικοί χρήστες έχουν επισημάνει προβλήματα κλιμάκωσης οθόνης, τα οποία θα μπορούσαν να σχετίζονται με το σφάλμα του δίσκου συστήματος.

Τρόπος επίλυσης προβλημάτων της γραμμής εργασιών μετά το KB5003214

Η απεγκατάσταση της εν λόγω αθροιστικής ενημερωμένης έκδοσης απαλλάσσει τα ζητήματα της γραμμής εργασιών, αλλά εάν θέλετε να διατηρήσετε την ενημέρωση για οποιονδήποτε λόγο, φαίνεται να υπάρχει μια δεύτερη λύση που περιλαμβάνει τη δυνατότητα Ειδήσεις και ενδιαφέροντα.

Η απλή επιδιόρθωση για όσους εκτελούν την Ενημέρωση Μαΐου 2020 ή νεότερη είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ειδήσεις και ενδιαφέροντα από τις ρυθμίσεις. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο καιρού, επιλέξτε “Απενεργοποίηση”.

Εάν θέλετε να καταργήσετε την ίδια την ενημέρωση, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου> Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος> Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων και κάντε κλικ στην ενημέρωση που θέλετε να καταργήσετε.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com