Πρόβλεψη “χάους” στα αεροδρόμια!!! Η IATA προειδοποιεί…

Μοίρασε την γνώση...

Σκηνές χάους προειδοποιεί η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association-IATA) πως θα εκτυλιχτούν στα αεροδρόμια ανά τον κόσμο, εάν οι κυβερνήσεις δεν υιοθετήσουν άμεσα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται για τον έλεγχο και τη διαχείριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και των τεστ διάγνωσης Covid-19, που χρειάζεται ένας ταξιδιώτης προκειμένου να ταξιδέψει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η IATA, στην προ-κορονοϊού εποχή, οι επιβάτες δαπανούσαν, κατά μέσο όρο, περίπου 1,5 ώρες σε διαδικασίες στο αεροδρόμιο, όπως check-in, έλεγχος αποσκευών, τελωνείο, για κάθε ταξίδι. Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, ο αντίστοιχος χρόνος στο αεροδρόμιο αυξήθηκε σε 3 ώρες κατά την περίοδο αιχμής, με τον όγκο των ταξιδιωτών να αντιστοιχεί μόλις στο 30% περίπου των επιπέδων πριν από την πανδημία. Ως πιο χρονοβόρες διαδικασίες αναδείχθηκαν το check-in και ο συνοριακός έλεγχος, όπου τα ταξιδιωτικά πιστοποιητικά υγείας ελέγχονται κυρίως ως έντυπα έγγραφα.


Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, χωρίς βελτίωση των διαδικασιών, ο χρόνος που αφιερώνεται για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών στο αεροδρόμιο θα μπορούσε να φτάσει τις 5,5 ώρες ανά ταξίδι, όταν η επιβατική κίνηση ανέλθει στο 75% των επιπέδων πριν από την πανδημία και στις 8 ώρες ανά ταξίδι όταν η κίνηση αποκατασταθεί πλήρως.

Μία λύση για την ομαλή επανεκκίνηση των ταξιδιών, για κυβερνήσεις που απαιτούν πιστοποιητικά υγείας για τα ταξίδια, είναι αυτά να ενσωματωθούν σε ήδη αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Ωστόσο, για αυτό απαιτούνται παγκόσμια αναγνωρισμένα, τυποποιημένα και διαλειτουργικά, ψηφιακά πιστοποιητικά για τα τεστ COVID-19 και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.


Τα ψηφιοποιημένα πιστοποιητικά, σύμφωνα με την IATA, έχουν πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων:

– Αποφυγή πλαστών εγγράφων
– Μείωση του χρόνου αναμονής στα αεροδρόμια
– Αύξηση της ασφάλειας
– Μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού μέσω της ανταλλαγής εγγράφων

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Ένωσης, Willie Walsh, η Σύνοδος Κορυφής της G7, η οποία ξεκινάει στις 11 Ιουνίου, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τη συνεργασία των κυβερνήσεων για την υιοθέτηση κοινών πρακτικών.

Οι τέσσερις βασικοί άξονες, στους οποίους θα ήταν επωφελές να συμφωνήσει η G7, σύμφωνα με την IATA, είναι:

-Έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού βάσει των προτύπων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), συμπεριλαμβανομένων των κωδικών QR.
-Έκδοση πιστοποιητικών τεστ για τη διάγνωση της Covid-19, σύμφωνα με τις απαιτήσεις δεδομένων που ορίζονται από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
-Αποδοχή ψηφιακών πιστοποιητικών τεστ και εμβολιασμού στα σύνορα των χωρών.
-Όταν οι κυβερνήσεις απαιτούν από τις αεροπορικές εταιρείες να ελέγχουν τα διαπιστευτήρια ταξιδιού, θα πρέπει να αποδέχονται εφαρμογές φιλικές προς τους ταξιδιώτες, όπως το IATA Travel Pass, για να διευκολύνουν αποτελεσματικά τη διαδικασία.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com