“Σκοτώνει” τις διαφημιστικές η Apple και το iOS 14.5…. (εικόνες)

Μοίρασε την γνώση...

Η Apple έκανε διαθέσιμο το update 14.5 για το iOS στα τέλη Απριλίου. Η συγκεκριμένη ενημέρωση έφερε ένα νέο χαρακτηριστικό στο πλαίσιο της προστασίας δεδομένων, στην οποία δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα η Apple, και επιτρέπει στους χρήστες να σταματήσουν την ανίχνευση της δραστηριότητάς τους από τις διάφορες εφαρμογές.

Η συγκεκριμένη ανίχνευση χρησιμοποιείται ευρύτατα από τις εταιρείες και τους δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν συνήθειες, περιήγηση, προτιμήσεις και άλλα πολλά ιδιωτικά στοιχεία των καταναλωτών, ώστε να προσαρμόσουν τη διαφημιστική τους στόχευση.


Οι χρήστες του iOS 14.5 έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα ανιχνεύει τη δραστηριότητά τους κάποια εφαρμογή ή όχι, κατά την εκκίνηση αυτής της εφαρμογής.

Αυτό βοήθησε πολλούς χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα και να προσαρμόσουν τις προτιμήσεις για την ιδιωτικότητά τους ανάλογα. Η Flurry Analytics, θυγατρική της Verizon δημοσίευσε στοιχεία για το συγκεκριμένο ζήτημα, απ’ όπου φάνηκε ότι μόλις το 4% επιλέγει να αφήσει ενεργό τον εντοπισμό δραστηριότητας, για όσους κατοικούν στις ΗΠΑ. Παγκοσμίως, το ποσοστό αυτό φτάνει περίπου το 12%, ενώ το δείγμα της Flurry ήταν 2,5 εκατ. συσκευές.


Αν δεν θέλετε να ανιχνεύει το Facebook τη δραστηριότητά σας, επιλέγετε "Αίτημα στην εφαρμογή για μη ανίχνευση"
Αν δεν θέλετε να ανιχνεύει το Facebook τη δραστηριότητά σας, επιλέγετε “Αίτημα στην εφαρμογή για μη ανίχνευση”

Η επιλογή για την ανίχνευση της δραστηριότητας εμφανίζεται ως “pop-up” για τους χρήστες, κατά την εκκίνηση μιας εφαρμογής, άρα είναι ιδιαίτερα εύκολο για τον χρήστη να απενεργοποιήσει την ανίχνευση πλέον για μια εφαρμογή, ενώ υπάρχει και η επιλογή απενεργοποίησης του εντοπισμού για όλες τις εφαρμογές.

Το Facebook αντιτίθεται σθεναρά στην Apple για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ το Snapchat και το Twitter έχουν αναγνωρίσει πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα επηρεάσει τον τρόπο που λειτουργούν.

Η συγκεκριμένη λειτουργία του iOS 14.5 αποτελεί πλήγμα για τις διαφημιστικές και είναι σίγουρα ένα βήμα προς την ασφάλεια της ιδιωτικότητας των χρηστών.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected] Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com