Σφάλμα στο Instagram‌ ‌επέτρεπε σε όλους να βλέπουν ιδιωτικούς λογαριασμούς χωρίς να τους ακολουθούν!

Μοίρασε την γνώση...

Το Instagram έχει επιδιορθώσει ένα ελάττωμα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βλέπει αρχειοθετημένες αναρτήσεις και ιστορίες που δημοσιεύονται από ιδιωτικούς λογαριασμούς χωρίς να χρειάζεται να τις ακολουθήσει.

banner

“Αυτό το σφάλμα θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν κακόβουλο χρήστη να βλέπει στοχευμένα μέσα στο Instagram”, δήλωσε σήμερα ο Mayur Fartade σε ένα Medium post. “Ένας εισβολέας θα μπορούσε να δει λεπτομέρειες για ιδιωτικές / αρχειοθετημένες αναρτήσεις, ιστορίες, IGTV χωρίς να ακολουθήσει τον χρήστη χρησιμοποιώντας το Αναγνωριστικό μέσων.”

Διαφήμιση

Ο Fartade αποκάλυψε το ζήτημα στην ομάδα ασφαλείας του Facebook στις 16 Απριλίου 2021, που επιδιορθώθηκε τελικά στις 15 Ιουνίου. Του απονεμήθηκε επίσης 30.000 $ ως μέρος του προγράμματος bug bounty της εταιρείας.

Google news

Παρόλο που η επίθεση απαιτεί να γνωρίζουμε το αναγνωριστικό πολυμέσων που σχετίζεται με μια εικόνα, βίντεο ή άλμπουμ, με βίαιο εξαναγκασμό των αναγνωριστικών, ο Fartade απέδειξε ότι ήταν δυνατό να δημιουργηθεί ένα αίτημα POST σε ένα τελικό σημείο GraphQL και να ανακτηθούν τα ευαίσθητα δεδομένα.

Cafago WW Wondershare WW

Ως συνέπεια του ελαττώματος, λεπτομέρειες όπως like / comment / save count, display_url και image.uri που αντιστοιχούν στο αναγνωριστικό πολυμέσων θα μπορούσαν να εξαχθούν ακόμη και χωρίς να ακολουθήσουν τον στοχευμένο χρήστη, παράλληλα με την έκθεση της σελίδας Facebook που είναι συνδεδεμένη με έναν λογαριασμό Instagram.

Ο Fartade είπε ότι ανακάλυψε επίσης ένα δεύτερο τελικό σημείο στις 23 Απριλίου που αποκάλυψε το ίδιο σύνολο πληροφοριών. Το Facebook έχει από τότε αντιμετωπίσει και τις δύο διαρροές.


 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram