Στατικές εικόνες σε βίντεο… μετατρέπει η τεχνητή νοημοσύνη (Βίντεο)

Μοίρασε την γνώση...

Εισάγετε στο σύστημα τη φωτογραφία ενός καταρράκτη, και η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί αυτόματα ένα βίντεο με τα νερά να πέφτουν προς τα κάτω. Το μόνο που λείπει είναι ο θόρυβος του νερού και τα σταγονίδια που φτάνουν στο πρόσωπό σας.

Ερευνητές στη Γερμανία ανέπτυξαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που δημιουργεί βίντεο από στατικές εικόνες οποιουδήποτε ρευστού υλικού, από τα κύματα στην επιφάνεια μιας λίμνης μέχρι τα σύννεφα και τον καπνό.


Τα βίντεο λουπάρουν σε έναν ατελείωτο βρόχο και δίνουν την εντύπωση της ακατάπαυστης κίνησης.

«Αυτό που κάνει τη μέθοδό μας να ξεχωρίζει είναι ότι δεν απαιτεί καμία παρέμβαση του χρήστη και καμία επιπλέον πληροφορία» λέει ο Αλεξάντερ Χολίνσκι του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, πρώτος συγγραφέας που θα παρουσιαστεί στις 22 Ιουνίου στο Συνέδριο Μηχανικής Όρασης και Αναγνώρισης Μοτίβων.


Για να δημιουργήσει την εντύπωση της κίνησης, η ΑΙ πρέπει ουσιαστικά να μαντέψει την εξέλιξη της κίνησης του νερού ή οποιουδήποτε άλλου ρευστού εμφανίζεται στην εικόνα.

Σε πρώτη φάση, οι ερευνητές τροφοδότησαν ένα νευρωνικό δίκτυο με χιλιάδες βίντεο καταρρακτών, ποταμών, θαλασσών και άλλων υλικών που ρέουν. Σε κάθε βίντεο, η ΑΙ έπρεπε να μαντέψει την κίνηση εξετάζοντας μόνο το πρώτο καρέ κάθε βίντεο. Οι προβλέψεις συγκρίνονται στη συνέχεια με το πραγματικό βίντεο ώστε να μπορεί η μηχανή να μάθει από τα λάθη της.

Συγκεκριμένα, ο αλγόριθμος έμαθε να προβλέπει την κίνηση του ρευστού εξετάζοντας χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα οι ρυτιδώσεις στην επιφάνεια του νερού.

«Οι κινήσεις αυτού του είδους [σε διάφορα ρευστά υπακούν στους ίδιους νόμους της φυσικής. Στις εικόνες υπάρχουν συνήθως χαρακτηριστικά που μας λένε πώς πρέπει να κινούνται τα πράγματα» λέει ο Χολίνσκι.

Εκτός από το μέλλον, όμως, ο αλγόριθμος έπρεπε να μπορεί να μαντεύει και το παρελθόν. «Στο παράδειγμα του καταρράκτη, αν απλώς μετακινήσεις κάθε εικονοστοιχείο προς τα κάτω, τελικά δεν θα μείνει κανένα εικονοστοιχείο στην κορυφή» εξηγεί ο Χολίνσκι. Για να λυθεί το πρόβλημα, η ΑΙ κλήθηκε να προβλέψει την κίνηση του νερού και προς το μέλλον και πίσω προς το παρελθόν. Οι δύο προβλέψεις συνδυάζονται στο τελικό βίντεο ώστε να κλείσουν τα κενά.

Σε αυτή τη φάση, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί μόνο για υλικά με προβλέψιμη ρευστή κίνηση. Δυσκολεύεται όμως να προβλέψει πώς κινούνται οι αντακλάσεις στο νερό ή το πώς παραμορφώνεται το είδωλο βυθισμένων αντικειμένων.

«Θα θέλαμε να επεκτείνουμε τοπ σύστημα ώστε να χειρίζεται ένα μεγαλύτερο εύρος αντικειμένων και να δίνει κίνηση στα μαλλιά ενός προσώπου που στέκεται στον άνεμο» λέει ο Χολίνσκι.

«Ελπίζω ότι στο μέλλον οι εικόνες που μοιραζόμαστε με τους φίλους και τους συγγενείς μας δεν θα είναι στατικές αναπαραστάσεις αλλά δυναμικά animation».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com