«STOP» σε εκατομμύρια φορολογούμενους για τις φορολογικές δηλώσεις 2021…

Μοίρασε την γνώση...

Ενδεικτικό είναι ότι η εφαρμογή για την υποβολή του Ε1 είναι ανοιχτή από τις 27 Μαΐου, αλλά ακόμα οι δηλώσεις που έχουν οριστικοποιηθεί είναι εξαιρετικά λίγες για την εποχή. Εως το βράδυ της Τρίτης είχαν υποβληθεί μόλις 449.341 δηλώσεις, γεγονός που κάνει πολλούς να θεωρούν ότι είναι αδύνατο έως τις 28 Αυγούστου να έχουν υποβληθεί περίπου 7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις 2021.

Προς το παρόν φορολογικές δηλώσεις για το 2021 μπορούν να υποβάλλουν ιδιωτικοί υπάλληλοι που τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έχουν παραδώσει βεβαιώσεις μισθοδοσίας. Έως εκεί όμως, καθώς εάν εκτός από το μισθό του περιμένει στοιχεία από το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ ή τον ΟΑΕΔ, τα στοιχεία αυτά δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί στο TAXISnet


Αντίστοιχα, στις 17 Ιουνίου ολοκληρώνεται η προθεσμία για όσες επιχειρήσεις θέλουν να κάνουν αίτηση για την ένταξη τους στο πρόγραμμα των Πάγιων Δαπανών. Ωστόσο η υποχρεωτική υποβολή του Ε3 κάνει αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αυτό συμβαίνει καθώς ο ΕΦΚΑ δεν έχει εκδώσει ακόμα τις βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών που πρέπει να δηλωθούν για να επιδοτηθούν.

Οι κωδικοί που «μπλοκάρουν» τις δηλώσεις είναι:
1. Στους κωδικούς 735 – 736 (περίπτωση αγοράς ή χρονομεριστικής ή χρηματοδοτικής μίσθωσης ακινήτων ή ανέγερσης οικοδομών), γίνεται αποδεκτό μόνον το ποσό της αξίας που υπόκειται σε Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων (αντικειμενικής ή μεγαλύτερης πραγματικής) και όχι το πραγματικό της συναλλαγής (συμβολαίου) ενώ παράλληλα απορρίπτεται ως μη αποδεκτό και το πραγματικά καταβληθέν εντός του 2020, όπως από τον Νόμο ορίζεται (περίπτωση δόσεων).


2. Οι κωδικοί 049 – 050 για τις οικογενειακές δαπάνες: δεν έχουν καταχωρηθεί σωστά οι ηλεκτρονικές πληρωμές από τις Τράπεζες. Περιλαμβάνονται ποσά που δεν αντιστοιχούν σε δαπάνες, αλλά π.χ. σε κοινόχρηστα ή και σε τυχόν ηλεκτρονικές μεταφορές μεταξύ λογαριασμών του φορολογούμενου. Από τις δαπάνες αυτές ο φορολογούμενος πρέπει να υπολογίσει ξανά μόνος του ποιες αφορούν e-πληρωμές. Επιπλέον για πρώτη φορά πρέπει να δηλώσει και ποσά πληρωμών διατροφής, ενοικίων, δόσεων, φόρων κλπ που το σύστημα τα συνυπολογίζει.

3. Στον Πίνακα 5 δεν μεταφέρονται καθόλου ή δεν μεταφέρονται σωστά τα στοιχεία των δευτερευουσών κατοικιών (δηλαδή πέραν της πρώτης) αλλά εμφανίζεται, αντί της διεύθυνσης του ακινήτου, ο αριθμός ορόφου της πρώτης κατοικίας.

Εκτός από τις δυσλειτουργίες στους κωδικούς αυτούς, όπως τους επισημαίνουν οι ίδιοι οι λογιστές, ανυπέρβλητα εμπόδια στην ηλεκτρονική συμπλήρωση των εντύπων αντιμετωπίζουν επίσης:
Στο Ε1 (Δήλωση φορολογίας εισοδήματος) δεν έχουν αποσταλεί και αναρτηθεί ακόμα ενημερωτικά συντάξεων 2020. Η ταλαιπωρία δεν τελειώνει όμως αν ανέβουν και συμπληρωθούν οι κωδικοί στο Ε1 του 2020. Αλλά πρέπει να εμφανιστούν και βεβαιώσεις ετών 2015 και 2016, για όσους πήραν πέρυσι αναδρομικά συντάξεων και θα πρέπει να κάνουν και χωριστές δηλώσεις ανά έτος!

Στις βεβαιώσεις αποδοχών και στον Κωδικό 781 δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί αποζημιώσεις COVID σε εργαζόμενους/μισθωτούς σε αναστολή, τα οποία κατέβαλε το υπουργείο Εργασίας. Αντίθετα εμφανίζονται τα ποσά τα οποία αφορούν αυταπασχολούμενοι, τα οποία έχουν καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών σαν αποζημίωση ειδικού σκοπού σε αυτούς. Ακόμα, δεν έχουν αναρτηθεί τα διάφορα Επιδόματα του ΕΦΚΑ (Επιδόματα ασθενείας).

Στο Ε2 (Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας), πρέπει να προσυμπληρωθεί σε ένα πεδίο το ποσό των αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων λόγω COVID. Για την ορθή απεικόνιση των αποζημιώσεων το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητά το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας Μισθώσεων COVID για αρχικές δηλώσεις, διορθώσεις και συμπληρώσεις.

Στο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα ) ο ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα αναρτήσει τις βεβαιώσεις εισφορών που είναι απαραίτητες στην υποβολή του Ε3.

Αντίστοιχα, στον υποπίνακα «Αφορολόγητα έσοδα» του πίνακα ΣΤ’ δεν έχουν προσυμπληρωθεί από τους αρμόδιους φορείς οι αποζημιώσεις και οι επιχορηγήσεις λόγω COVID, οι ενισχύσεις πληγέντων κ.λπ.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί η μη ετοιμότητα του εντύπου « Ν » αφού μόλις χθες ανακοινώθηκε το έντυπο, με τις οδηγίες συμπλήρωσής του.

«Τα ανωτέρω είναι κάποια ενδεικτικά σημεία που έχουν εντοπισθεί αλλά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι πλήρης χωρίς τεχνικά προβλήματα η λειτουργία της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ» τονίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Το ΟΕΕ εμμένει στη θέση του «να ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η τελευταία ημέρα του τέταρτου μήνα μετά την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της πλατφόρμας με την έκδοση όλων των εγκυκλίων και οδηγιών από τις Φορολογικές Αρχές με αντίστοιχη προσαρμογή των δόσεων, μέχρι τη λήξη του δημοσιονομικού έτους».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com