Τα Windows 11 φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο με αναθεωρημένη διεπαφή χρήστη, βελτιωμένο Microsoft Store και υποστήριξη για το Intel Alder Lake big.LITTLE cores

Μοίρασε την γνώση...

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν στα μέσα του 2015 και τώρα μπορούν να θεωρηθούν ως έκδοση OS της Microsoft που κράτησε περισσότερο χωρίς αλλαγή αριθμού έκδοσης, χάρη εν μέρει τη νέα φιλοσοφία της κυκλοφορίας δύο σημαντικών ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος ανά έτος. Οι προηγούμενες εκδόσεις διήρκεσαν μόνο 3-4 χρόνια και ακόμα δεν έχουμε ιδέα γιατί η Microsoft αποφάσισε να παραλείψει εντελώς την έκδοση 9. Η μινιμαλιστική εμφάνιση που υιοθετήθηκε για τα Windows 10 στην αρχή αγκαλιάστηκε από πολλούς στην αρχή, αλλά τώρα, μετά από 6 χρόνια, η Microsoft δεν την έχει βελτιώσει με ουσιαστικό τρόπο και η ανάγκη για κάτι νέο είναι αρκετά ισχυρή σε πολλούς χρήστες.

Η Microsoft το γνωρίζει ξεκάθαρα και πειραματίζεται με νέες ιδέες διεπαφής χρήστη από το 2019. Πέρυσι, ακούσαμε κάτι για μια συνολική ανανέωση διεπαφής χρήστη το 2021, ένα έργο που η Microsoft κωδικοποιούσε ως «Sun Valley». Τα Windows 10 είχαν αρχικά σχεδιαστεί για να είναι η τελευταία μεγάλη έκδοση με αριθμό έκδοσης, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει φέτος, καθώς η Microsoft προετοιμάζεται ήδη να κάνει προεπισκόπηση της «επόμενης γενιάς των Windows» στις 24 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο CEO της Microsoft Satya Nadella στο Build 2021 πριν από μερικές εβδομάδες.

Υπάρχει μια εικόνα teaser με το φως που προέρχεται από ένα παράθυρο και να χτυπά το πάτωμα σε σχήμα δύο 1 που έχει οδηγήσει πολλούς να πιστέψουν ότι η Microsoft θα ακολουθήσει επίσημα το σχήμα ονομάτων των Windows 11, αλλά άλλοι πιστεύουν ότι η Microsoft θα καταργήσει εντελώς η αρίθμηση έκδοσης ξεκινώντας με αυτήν την επόμενη σημαντική ενημέρωση.

Όσον αφορά τις νέες δυνατότητες που φημολογείται ότι θα προστεθούν σε αυτήν τη σημαντική ενημέρωση, το περιβάλλον χρήστη φαίνεται να υπερισχύει των άλλων πτυχών. Σύμφωνα με το MSPoweruser, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε σημαντικές αλλαγές στο μενού “Έναρξη”, νέα εικονίδια συστήματος, στρογγυλεμένες γωνίες και επανασχεδιασμένους κόμβους για το Κέντρο δράσης και τις ρυθμίσεις. Ορισμένα εικονίδια συστήματος που εισήχθησαν στα Windows 95 τελικά θα λάβουν μια ενημερωμένη εμφάνιση και οι περισσότερες προεπιλεγμένες εφαρμογές που περιλαμβάνονται στα Windows, όπως το Paint και το Notepad θα λάβουν μια ανανέωση.

Ο Nadella ανέφερε στο teaser του Build 2021 ότι η επερχόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows θα επιτρέψει επίσης να «ξεκλειδώσει μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες για προγραμματιστές και δημιουργούς», υποδηλώνοντας ότι το Microsoft Store θα μπορούσε να αναδιαρθρωθεί. Οι φήμες λένε ότι το νέο κατάστημα πρέπει να επιτρέπει στους προγραμματιστές να υποβάλλουν οποιαδήποτε αίτηση, συμπεριλαμβανομένων των μη συσκευασμένων εφαρμογών win32. Επιπλέον, οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν και να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους χρησιμοποιώντας ιδιόκτητα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου (CDN). Η Microsoft γνωρίζει καλά ότι το κατάστημα δεν προσφέρει επί του παρόντος αρκετά κίνητρα για τους προγραμματιστές, επομένως φημολογείται ότι η επόμενη ενημέρωση θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα αγοράς εντός εφαρμογής και να παρακάμπτουν όλες τις προμήθειες της Microsoft εντός εφαρμογής.

Ενώ η Microsoft είναι έτοιμη να αποκαλύψει την επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows στις 24 Ιουνίου, η ακριβής ημερομηνία έναρξης εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο. Ο Tom από το Moore’s Law Is Dead πιστεύει ότι θα μπορούσε να προσγειωθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και θα υποστηρίξει επίσης τον προγραμματισμό της CPU για την επερχόμενη Intel Alder Lake big.LITTLE design.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com