Τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων στα αυτικίνητα?!?!

Μοίρασε την γνώση...

Μια νέα έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στον Καναδά, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι τα νέα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας θα επιταχύνουν τις διαδικασίες «εξαφάνισης» των χειροκίνητων κιβωτίων.

Ένας ακόμη λόγος είναι φυσικά ο πολλαπλασιασμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εάν δε στη νέα αυτή τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας προσθέσουμε και τα υβριδικά μοντέλα όπως επίσης και τα plug-in hybrid, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι δυστυχώς, οι μέρες των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων, μετρούν αντίστροφα.


Στην παρούσα φάση βέβαια, είμαστε τυχεροί, διότι πολλοί κατασκευαστές «κρατούν» ακόμα τις Θερμοπύλες αλλά για πόσο ακόμα, είναι το ερώτημα. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα υποστηρίζει η έρευνα, τα χειροκίνητα σασμάν θα παραμείνουν στη ζωή όσο το επιτρέπουν τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Όταν πλέον τα εν λόγω συστήματα (όπως αυτόματης πέδησης κ.α.) γίνουν πιο πολύπλοκα (συνεργαστούν με αυτόνομη οδήγηση) και απαραίτητα σε κάθε σύγχρονη «κατασκευή», τότε τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, θα εκλείψουν.

Ο… αφανισμός, των χειροκίνητων κιβωτίων δεν είναι βέβαια ευθύνη μονάχα των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας ούτε των ηλεκτρικών-υβριδικών-plug in hybrid οχημάτων. Τεράστια ευθύνη έχουμε και εμείς, οι σύγχρονοι οδηγοί. Για παράδειγμα, περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές νέων οχημάτων επιλέγουν το μοντέλο της αρεσκείας τους με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων! Υπάρχουν αγορές παγκοσμίως που τα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με χειροκίνητα κιβώτια καταλαμβάνουν μόλις το 6,4% του συνόλου των πωλήσεων.


Ο Jörg Trampler, υψηλόβαθμο στέλεχος της ZF στη Βόρεια Αμερική, θεωρεί σίγουρο ότι και για λόγους κόστους, οι κατασκευαστές θα ψηφίσουν δαγκωτό, το αυτόματο σασμάν. «Θα μπορούσε να εξελίξουμε ένα τύπου χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ακόμα και για υβριδικά μοντέλα αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν σίγουρα και χρονοβόρο και υψηλού κόστους πρότζεκτ» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «η ζήτηση από κατασκευαστές αλλά και καταναλωτές για χειροκίνητα κιβώτια, μονάχα τον τελευταίο χρόνο έχει μειωθεί κατά 17,1%».

Με πιο απλά λόγια, ζούμε τις τελευταίες ημέρες και των χειροκίνητων κιβωτίων…


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com