Τι έγινε τελικά και όλα τα μεγάλα site, ακόμα και του Λευκού Οίκου…έπεσαν!? Δείτε τι φταίει…

Λάθος στον κώδικα μιας ενημέρωσης λογισμικού ήταν η αιτία που εξαφάνισε μέρος του Διαδικτύου για περίπου μία ώρα την Τρίτη, σύμφωνα με την εταιρεία Fastly που προκάλεσε το μπλακάουτ.

Το πρόβλημα στο δίκτυο της Fastly έθεσε εκτός λειτουργίας ηλεκτρονικά μέσα υψηλής κυκλοφορίας, όπως το BBC, o Guardian, το CNN και οι New York Times, μαζί με κυβερνητικές υπηρεσίες της Βρετανίας αλλά και το Amazon.com, μεταξύ άλλων.

Το μπλακάουτ διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες, έφερε όμως στο προσκήνιο την εξάρτηση του Παγκόσμιου Ιστού από σχετικά λίγες εταιρείες διαδικτυακών υποδομών.

«Η διακοπή ήταν ευρεία και σοβαρή και πραγματικά λυπούμαστε για τις επιπτώσεις στους πελάτες μας και όσους βασίζονται σε αυτούς» γράφει την Τετάρτη σε εταιρικό ιστολόγιο ο Νικ Ρόκγουελ, υπεύθυνος μηχανικής και υποδομών στην αμερικανική Fastly.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι η εταιρεία έπρεπε να είχε προνοήσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Fastly διαχειρίζεται ένα δίκτυο διακομιστών που έχουν αναπτυχθεί σε στρατηγικές θέσεις σε όλο τον κόσμο και επιτρέπουν στους πελάτες της εταιρείας να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους κοντά στους τελικούς χρήστες.

Η εταιρεία παρέθεσε το χρονικό της υπόθεσης και υποσχέθηκε να εξετάσει γιατί οι υπεύθυνοί της δεν ανίχνευσαν το bug στη διάρκεια των δοκιμών.

Το λάθος βρισκόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού που διατέθηκε στους πελάτες της Fastly στις 12 Μαΐου. Δεν ενεργοποιήθηκε μέχρι την Τετάρτη, όταν πελάτης της εταιρείας που δεν κατονομάζεται προχώρησε σε αλλαγές ρυθμίσεων που είχαν ως αποτέλεσμα «να δίνει ενδείξεις σφάλματος το 85% του δικτύου μας», όπως αναφέρει ο Ρόκγουελ.

H Fastly ανελήφθη το πρόβλημα εντός ενός λεπτού από την εμφάνισή του στις 11.47 ώρα Ελλάδας και οι μηχανικοί της εταιρείας προσδιόρισαν την αιτία στις 12.27. Το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου επανήλθε όταν απενεργοποιήθηκαν οι ρυθμίσεις που οδήγησαν στο μπλακάουτ.

«Εντός 49 λεπτών, το 95% του δικτύου μας λειτουργούσε κανονικά» είπε η εταιρεία.

Το δίκτυό της επανήλθε πλήρως στις 14.35 και η ενημέρωση λογισμικού για τη διόρθωση του λάθους άρχισε να διατίθεται στους πελάτες στις 17.25, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.

 

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα