Τι κάνεις όταν πρέπει ν’ αλλάξεις μπαταρίες και το κοντινότερο σημείο είναι 408 χλμ!?

Μοίρασε την γνώση...

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) που βρίσκεται πολλές χιλιάδες μέτρα από το έδαφος της Γης, για την ακρίβεια 408 χλμ, αποτελεί το επιστέγασμα δεκαετιών επιστημονικών ερευνών και εξερεύνησης του διαστήματος. Ως γνωστόν, ο ISS βέβαια για να μπορέσει να βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση θα πρέπει να υποβάλλεται σε συχνή συντήρηση, καθώς εάν δεν συμβεί αυτό τα ευαίσθητα τμήματα του ενδέχεται να αχρηστευθούν. Η συντήρηση άλλωστε αποτελεί και μία από τις δουλειές που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι αστροναύτες που ζουν στον ISS, καθώς καλούνται να πραγματοποιήσουν ριψοκίνδυνους διαστημικούς περιπάτους για να επιδιορθώσουν πολλά από τα ηλεκτρονικά τμήματα του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.

banner

Μάλιστα, την 1η Φεβρουαρίου οι αστροναύτες Mike Hopkins και Victor Glover χρειάστηκε να «περπατήσουν» για μια ακόμη φορά στο διάστημα, καθώς κλήθηκαν να ολοκληρώσουν το δύσκολο τεχνικό έργο της αντικατάστασης των μπαταριών του ISS. Συγκεκριμένα, οι δύο τολμηροί αστροναύτες έφεραν εις πέρας την προσπάθεια αντικατάστασης των «γερασμένων» μπαταριών υδρογόνου με τις πιο σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Διαφήμιση

Εάν βέβαια θεωρείτε ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν παιχνιδάκι για τη NASA, μάλλον θα αναθεωρήσετε τις απόψεις σας, καθώς το πρόγραμμα αντικατάστασης των μπαταριών του ISS ξεκίνησε το 2011, με τα πρώτα prototype μοντέλα των μπαταριών ιόντων λιθίου να είναι παρουσιάζονται μέσα στο 2014. Η πρώτη μεταφορά των εν λόγω μπαταριών προς τον ISS, έγινε το Δεκέμβριο του 2016, ενώ η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από 14 διαστημικούς περιπάτους από 13 διαφορετικούς αστροναύτες, οι οποίοι επωμίστηκαν το βάρος να τοποθετήσουν 24 νέες μπαταρίες μέσω μιας αρκετά πολύπλοκης, δύσκολης και εξαιρετικά δαπανηρής διαδικασίας, η οποία κράτησε σχεδόν 10 χρόνια (ποιος είπε άλλωστε ότι οι διαστημικοί περίπατοι είναι… παιχνιδάκι;).

Google news

Ο ISS αν και τροφοδοτείται από τα ειδικά σχεδιασμένα ηλιακά panels του, βασίζεται σε αυτές τις ειδικές μπαταρίες όταν τα panels του δεν είναι στραμμένα προς τον ήλιο.

Wondershare WW Goboo [CPS] Many GEOs

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

via


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram