Τι συνδέεται με εγκεφαλικό επεισόδιο… αν συμβεί “κάτι” πριν τα 40…

Μοίρασε την γνώση...

Εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια οξεία νευρολογική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας, που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει, οπότε τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν παίρνουν οξυγόνο και, μοιραία, πεθαίνουν.
Ο κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο συνδέεται με πολλές κοινές ιατρικές καταστάσεις, όπως

υψηλή αρτηριακή πίεση
υψηλή χοληστερόλη
καρδιακές παθήσεις
διαβήτης
αλλά ορισμένες συμπεριφορές όπως:
ανθυγιεινή διατροφή
καθιστική ζωή (σωματική αδράνεια)
παχυσαρκία
άνευ μέτρου κατανάλωση αλκοόλ
Τώρα, μια νέα έρευνα δείχνει έναν ακόμα παράγοντα κινδύνου, που είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί.


Εάν εμφανίσετε εμμηνόπαυση πριν από τα 40, έχετε αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο
Η εμμηνόπαυση σε νεαρή ηλικία θα μπορούσε να έχει συνέπειες. Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουνίου στο περιοδικό Stroke, ανέλυσε τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 15 χρόνια περίπου 16.200 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας από 26 έως 70 ετών. Καταγράφηκαν συνολικά 830 εγκεφαλικά επεισόδια. Σύμφωνα με την μελέτη, οι γυναίκες που εμφάνισαν εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 40 είχαν 1,5 φορές υψηλότερο κίνδυνο για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με τις γυναίκες που εμφάνισαν εμμηνόπαυση σε ηλικία 50-54 ετών.


«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλες τις γυναίκες να προσπαθούν να επιτύχουν την βέλτιστη καρδιαγγειακή υγεία πριν και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό για εκείνες τις γυναίκες με πρώιμη εμμηνόπαυση», δήλωσε η συν-συγγραφέας της μελέτης, δρ. Yvonne van der Schouw, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία.

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Ο κίνδυνος μειώνεται για κάθε χρόνο που καθυστερεί η εμμηνόπαυση
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για γυναίκες άνω των 50 ετών (δηλαδή κοντά στον μέσο ηλικιακό όρο για έναρξη εμμηνόπαυσης) ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μειώθηκε κατά 2% για κάθε έτος πέραν των 50 που καθυστέρησε η εμμηνόπαυση.

“Οι αλλαγές στις ενδογενείς ορμόνες μπορεί να εξηγούν την σχέση μεταξύ της πρώιμης ηλικίας στην εμμηνόπαυση και του αυξημένου κινδύνου εγκεφαλικού. Η πρώιμη εμμηνόπαυση οδηγεί σε πρόωρη μείωση της οιστραδιόλης και αυτό μπορεί είτε να έχει άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις στα αιμοφόρα αγγεία, είτε να αυξήσει τους παράγοντες κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου», ανέφεραν οι ερευνητές.

Περίπου το 5% των γυναικών εμφανίζει εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 40 ετών
Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Διατρέχουν γενικά 4% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σχέση με τους άνδρες. Αλλά η πρώιμη εμμηνόπαυση μπορεί να θέσει τις γυναίκες σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Περίπου το 5% των γυναικών έχει πρόωρη εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 40 ετών. Η πρώιμη εμμηνόπαυση μπορεί να προκληθεί από το οικογενειακό ιστορικό, το κάπνισμα, την χημειοθεραπεία, θεραπείες πυελικής ακτινοβολίας για καρκίνο, καθώς και από ορισμένες καταστάσεις υγείας όπως αυτοάνοση ασθένεια, HIV, AIDS, χρωμοσώματα που λείπουν, ή σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Εάν δεν είχατε περίοδο για μήνες, θα πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας
Σύμφωνα με την μελέτη, οι γυναίκες θεωρήθηκαν μετεμμηνοπαυσιακές, όταν ανέφεραν ότι δεν είχαν βιώσει εμμηνορροϊκή αιμορραγία για τουλάχιστον 12 μήνες.

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας εάν νομίζετε ότι μπορεί να φτάσατε στην εμμηνόπαυση. Εκείνος μπορεί να σας κάνει μια εξέταση αίματος για την μέτρηση των οιστρογόνων και άλλων ορμονών, καθώς και να σας μιλήσει για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Άλλα σημάδια εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν:

κολπική ξηρότητα
εξάψεις
ρίγη
νυχτερινές εφιδρώσεις
προβλήματα ύπνου
μεταπτώσεις στην διάθεση
αύξηση βάρους
μειωμένος μεταβολισμός
αραίωση μαλλιών
ξηρό δέρμα


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com