Τι τελικά… και γιατί χαλάει την οθόνη infotainment του αυτοκινήτου σου;

Μοίρασε την γνώση...

Το ηχοσύστημα αποτελούσε ανέκαθεν αναπόσπαστο αξεσουάρ κάθε αυτοκινήτου, το οποίο πριν από μερικά χρόνια ανήκε στα εξτρά ενός μοντέλου. Γυρνώντας το χρόνο πριν από δύο δεκαετίες, πιθανώς να θυμάστε ότι στις πιο οικονομικές εκδόσεις υπήρχε σε αυτή τη θέση μια θήκη, όπου ο κάτοχος του αυτοκινήτου μπορούσε να τοποθετήσει ένα εργοστασιακό η after market ράδιο CD με την ανάλογη χρέωση. Με το πέρασμα των ετών η βασική αυτή μικρή οθόνη μεγάλωνε, ενώ στα πιο ακριβά αυτοκίνητα άρχισαν και εμφανίζονταν οι έγχρωμες οθόνες με το «φαντασμαγορικό» για την εποχή, σύστημα πλοήγησης.

Σήμερα δε νοείται να μην υπάρχει καινούργιο αυτοκίνητο δίχως μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, για το σύστημα πολυμέσων. Βέβαια κάποιοι κατασκευαστές έχουν φτάσει στο άλλο άκρο και έχουν καταργήσει ή αφήσει ελάχιστα χειριστήρια, διότι έχουν ενσωματώσει πάρα πολλές λειτουργίες, μενού και υπομενού στις οθόνες, με αποτέλεσμα να κάνουν τη ζωή του οδηγού δυσκολότερη για αυτονόητες λειτουργίες, αντί να τη διευκολύνουν. Εκεί που για παράδειγμα έπρεπε να πατήσεις ένα κουμπί για να αλλάξεις θερμοκρασία του κλιματιστικού, τώρα πρέπει να κάνεις τρεις κινήσεις.


Ψηφιακοί έχουν γίνει και οι πίνακες οργάνων, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους τείνουν να καταργήσουν τους παραδοσιακούς με τις αναλογικές ενδείξεις. Όμως, όπως κάθε τι στο αυτοκίνητο, έτσι και αυτές οι φαντεζί οθόνες χρειάζονται φροντίδα και προστασία από διάφορους «εχθρούς». Ο οδηγός πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τον καθαρισμό της οθόνης του infotainment (ή και της οθόνης TFT του πίνακα οργάνων), αφού μια λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία και δαπανηρή, σε περίπτωση αντικατάστασης.

Καταρχήν, για κανένα λόγο δεν τοποθετούμε κοντά ποτήρια και μπουκάλια με νερό, καφέ, χυμό κ.λπ., γιατί αν σε ένα φρενάρισμα χυθεί στην οθόνη αρκετή ποσότητα, τότε θα να προκληθεί βραχυκύκλωμα, που συνεπάγεται καταστροφή της οθόνης, έως και πρόκληση φωτιάς. Η υπερβολική πίεση με τα δάκτυλα αλλά και όταν αυτά είναι βρεγμένα, ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη. Στεγνά χέρια και απαλές κινήσεις τύπου «χαϊδέματος» είναι ότι καλύτερο. Έτσι δεν γεμίζει γρήγορα και τις αποκρουστικές δαχτυλιές, οι οποίες την κάνουν να δείχνει θαμπή. Για τον καθαρισμό της, αρκεί στεγνό, καθαρό και απαλό πανί (π.χ. μικροϊνών), που μπορεί να ψεκαστεί με υγρό για οθόνες τηλεοράσεων, κινητών, tablet, PC κ.λπ. (δεν ψεκάζουμε απευθείας στην οθόνη). Ο καθαρισμός τους με σκληρά πανιά, ή διαλύτες (αλκοόλ, βενζόλιο, αραιωτικά, κτλ.) απαγορεύεται δια ροπάλου, επειδή αυτά τα υλικά θα βλάψουν την οθόνη και το ταμπλό γενικότερα, δημιουργώντας έως και αποχρωματισμό.


Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και για να μειωθούν οι πιθανότητες βλάβης, προτείνεται η τοποθέτηση ηλιοπροστασίας στο ταμπλό, όταν πιάνουν οι ζέστες του καλοκαιριού. Με αυτή την κίνηση προστατεύεται το ταμπλό και το τιμόνι από τις καυτές ακτίνες του ήλιου.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com