Vodafone Business: δημιουργία στα Τρίκαλα ενός προηγμένου συστήματος πάρκινγκ για ΑΜΕΑ με χρήση ΝΒ-ΙοΤ

Μοίρασε την γνώση...

Το Vodafone Business κατασκεύασε, παρέδωσε και έθεσε σε λειτουργία στον Δήμο Τρικκαίων ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ και συμβάλλει στη βιώσιμη κινητικότητα της πόλης των Τρικάλων, διευκολύνοντας τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

banner

Το Vodafone Smart Parking χρησιμοποιεί αισθητήρες ΝΒ-ΙοΤ και προηγμένη τεχνολογία, διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης του Δήμου, οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί σε ΑΜΕΑ, μέσα από τη χρήση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης.

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, το Vodafone Smart Parking βασίζεται σε συσκευές Internet of Things που είναι εγκατεστημένες στην επιφάνεια του δρόμου και ελέγχουν συνεχώς την κατοχή των χώρων στάθμευσης και τον αποκλεισμό των διαβάσεων. Επιπλέον, έχουν διατεθεί στους δικαιούχους κάρτες RFID για την αναγνώριση των οχημάτων που έχουν δικαίωμα στάθμευσης στις συγκεκριμένες θέσεις.

Google news

Έτσι, μέσα από τον συνδυασμό των στοιχείων που συλλέγονται από τον αισθητήρα και την ειδική κάρτα του οχήματος, το σύστημα διαχείρισης ανιχνεύει αυτόματα εάν αν η θέση είναι κατειλημμένη και αν έχει γίνει παραβίαση. Η συγκεκριμένη πληροφορία διοχετεύεται σε πραγματικό χρόνο μέσα από το NB-IoT δίκτυο της Vodafone σε ειδική πλατφόρμα διαχείρισης του συστήματος και, στην περίπτωση τυχόν παράβασης, ενημερώνεται αυτόματα η δημοτική αστυνομία των Τρικάλων ώστε να προχωρήσει σε άμεσο έλεγχο.

Atlas VPN Govee Many GEOs

Παράλληλα, οι οδηγοί μπορούν να αναζητήσουν μέσα από εφαρμογή για Smartphone τον χώρο στάθμευσης στην περιοχή που επιθυμούν, αλλά και να πλοηγηθούν προς το σημείο. Έτσι, όχι μόνο διευκολύνονται στο να βρουν χώρο στάθμευσης, αλλά και στο να αποφύγουν άσκοπες αναζητήσεις, συμβάλλοντας στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Με αφορμή την παράδοση του έργου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Τα Τρίκαλα στρατηγικά και με συνέπεια επενδύουν στην καινοτομία, αξιοποιώντας και την τεχνολογία. Στόχος μας, η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς τους πολίτες, για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μία πραγματικά καινοτόμα και πρωτοποριακή λύση στάθμευσης εφαρμόζεται στα Τρίκαλα – για πρώτη φορά στην Ελλάδα -, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα όλων των πολιτών και συμβάλλοντας στη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας. Στον Δήμο Τρικκαίων σύντομα θα επεκτείνουμε τη λύση αυτή συνολικότερα στη στάθμευση, ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για την αξιοποίησή της από πολλές άλλες ελληνικές πόλεις».


Η Γενική Διευθύντρια του Vodafone Business, Κάτια Σταθάκη δήλωσε: «Το έργο αυτό ενσωματώνει πλήρως το όραμα της Vodafone για μία ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Η εγκατάσταση αντίστοιχων συστημάτων ελεγχόμενης στάθμευσης και σε άλλες ελληνικές πόλεις, θα επιτρέψει σε όλο και περισσότερα άτομα με αναπηρία, από οποιαδήποτε μέρος της Ελλάδας, να έχουν πρόσβαση σε θέσεις στάθμευσης AMEA, ακόμα και σε πόλεις μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Η τεχνολογία μπορεί έμπρακτα να βοηθήσει τις ελληνικές πόλεις να γίνουν προσβάσιμες σε όλους και αποδεικνύει σε πόσα πολλά μπορεί να συμβάλει, όταν έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο».

To NB-IoT δίκτυο της Vodafone είναι ένα νέο, «εικονικό» δίκτυο που αναπτύχθηκε στις υφιστάμενες δικτυακές υποδομές του Vodafone Giga Network. Ο όμιλος Vodafone υιοθέτησε και υποστηρίζει το NB-IoT σε παγκόσμιο επίπεδο διότι αποτελεί μία ασύρματη τεχνολογία, χαμηλής ισχύος που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την διασύνδεση συσκευών με χαμηλές ευρυζωνικές και ενεργειακές απαιτήσεις, ενώ ως δίκτυο παρέχει ευρύτερη και βαθύτερη κάλυψη δικτύου χάρη στη χρήση της φασματικής περιοχής των 800 MHz, η οποία επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ συσκευών από δυσπρόσιτες ή δύσβατες τοποθεσίες.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


πηγη


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram