Ξέρετε πόσο κάνουν τα υλικά κατασκευής του Apple Watch Series 6!? Φθηνά…πολύ φθηνά!

Μοίρασε την γνώση...

Οι ειδικοί της έρευνας αγοράς στο Counterpoint έχουν καταλήξει σε μια ανάλυση BoM για το Apple Watch Series 6 που δίνει κάποια ιδέα για το πόσα χρήματα βγάζει το Cupertino από κάθε πώληση smartwatch. Αν και η εκτίμηση θα μπορούσε να είναι οριακά ανακριβής και να υπήρχαν και άλλα κόστη (όπως έρευνα και ανάπτυξη πχ), εξακολουθεί να είναι ένα υγιές ποσό ανά μονάδα που πηγαίνει στα ταμεία της Apple.

banner

Οι αναλυτές υπολόγισαν συνολικά στα 136 δολάρια ΗΠΑ ως τιμή για το κόστος των υλικών, που είναι λίγο πιο πάνω από το 34% της επίσημης τιμής για το Apple Watch Series 6, που είναι στα 399 $. Το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης τοποθετείται στην CPU, τους αισθητήρες, την οθόνη και το περίβλημα, με το Counterpoint να υπολογίζει ότι αυτά τα μέρη ανέρχονται περίπου στο 68% του συνολικού λογαριασμού. Το υπόλοιπο της δαπάνης πηγαίνει σε πράγματα όπως η συσκευασία, η συναρμολόγηση και το λογισμικό. Το κόστος μειώθηκε με το να μην συμπεριληφθεί το Force Touch στο Watch Series 6.

Διαφήμιση

Οι θαυμαστές δεν θα σοκαριστούν από αυτή τη σημαντική διαφορά, ειδικά επειδή η Apple απέχει πολύ από το να είναι η μόνη μάρκα τεχνολογίας που θέτει σημαντικό περιθώριο κέρδους στα προϊόντα της. Η Samsung έχει επίσης γίνει γνωστή για την προσθήκη τεράστιων προσαυξήσεων στις συσκευές της με το Galaxy. Αλλά το Apple Watch Series 6 είναι πολύ φθηνότερο από το iPhone 12 ή το Galaxy S21, οπότε η διαφορά ύψους 263 δολαρίων μεταξύ της εκτίμησης BoM και του επίσημου RRP θα είναι πιο δύσκολη για να καταπιούν οι αγοραστές.

Google news

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram