Η Google θα κλείσει τα «Bookmarks» τον Σεπτέμβριο.

Μετά από 16 χρόνια υπηρεσίας, η Google πρόκειται να κλείσει μια υπηρεσία που δεν είναι πολύ γνωστή. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, οι “Σελιδοδείκτες Google” θα κλείσουν για όλους τους χρήστες.

Η ανακοίνωση ήταν αρκετά αθόρυβη, αλλά όπως επισημάνθηκε αυτήν την εβδομάδα, εμφανίζεται ένα banner στους Σελιδοδείκτες Google που εξηγεί ότι η υπηρεσία “δεν θα υποστηρίζεται πλέον” αργότερα φέτος. Η Google θα διακόψει την πρόσβαση μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, οι Σελιδοδείκτες Google δεν θα υποστηρίζονται πλέον. Για να αποθηκεύσετε τους σελιδοδείκτες σας, θα κάνετε κλικ στο “Εξαγωγή σελιδοδεικτών”.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, στην πραγματικότητα, καθώς οι Σελιδοδείκτες είναι μια υπηρεσία με την οποία πολλοί χρήστες του Google μάλλον δεν έχουν αλληλεπιδράσει ποτέ. Η υπηρεσία υπάρχει εδώ και 16 χρόνια, και παρά το όνομά της, δεν έχει καμία σχέση με τους σελιδοδείκτες που είναι αποθηκευμένοι στο Google Chrome. Η υπηρεσία χρησιμοποιήθηκε από ορισμένες εφαρμογές τρίτων και ως εργαλείο σελιδοδείκτη μεταξύ συσκευών από ορισμένους.

Παρόλο που οι Σελιδοδείκτες δεν είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιείται ευρέως από τους περισσότερους ανθρώπους, το κλείσιμο του ενδέχεται να επηρεάσει μια πολύ μεγαλύτερη υπηρεσία. Σημειώσαμε ότι οι τοποθεσίες “με αστέρι” στους Χάρτες Google διατηρούνται στους Σελιδοδείκτες Google και, όσο μπορούμε να πούμε, αυτές οι δύο υπηρεσίες συγχρονίζονται ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι οι τοποθεσίες με αστέρι ενδέχεται να διαγραφούν όταν κυκλοφορήσει η 1η Οκτωβρίου.

Ενημέρωση: Η Google τελικά σήμερα επιβεβαίωσε ότι οι τοποθεσίες με αστέρι δεν θα διαγραφούν όταν κλείσουν οι Σελιδοδείκτες αυτό το φθινόπωρο.

Οι τοποθεσίες με αστέρι στους Χάρτες Google δεν πηγαίνουν πουθενά. Όλα τα μέρη σας με αστέρι παραμένουν άθικτα και θα μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρη σε μια λίστα όπως πάντα.

Έχουμε επικοινωνήσει με την Google για διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το σημείο, αλλά υπάρχουν εύκολες διορθώσεις εδώ. Πρώτον, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη λίστα στην οποία οι Χάρτες αποθηκεύουν αυτές τις τοποθεσίες, μόνο η λίστα “Με αστέρι” συγχρονίζεται με τους Σελιδοδείκτες. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση google.com/bookmarks και να κάνετε κλικ στο “Εξαγωγή σελιδοδεικτών” για να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας.

Αυτό το άρθρο θα ενημερωθεί όταν η Google παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με το κλείσιμο.

 

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Δια

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα