Η Microsoft αναβαθμίζει το δεξί κλικ στα μενού των Windows 11!

Με τα Windows 11, η Microsoft εκσυγχρονίζει τα μενού περιβάλλοντος δεξιού κλικ για εφαρμογές UWP και Win32 (επιτραπέζιοι υπολογιστές). Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η Microsoft βελτιώνει επίσης τις λειτουργίες αρχείων με βάση τα συμφραζόμενα και εισάγει νέες ευκαιρίες για εφαρμογές Windows, συμπεριλαμβανομένων των μη συσκευασμένων εφαρμογών Win32.

Σε αντίθεση με τις ενημερώσεις δυνατοτήτων των Windows 10, τα Windows 11 έρχονται με πολλές αλλαγές. Εάν εγκαταστήσατε τις εκδόσεις προεπισκόπησης, πιθανώς γνωρίζετε ότι η Microsoft έχει ενημερώσει τη σχεδίαση διαφόρων μενού περιβάλλοντος. Το νέο και σύγχρονο μενού περιβάλλοντος εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες μέρες και λείπουν ορισμένες επιλογές που είναι διαθέσιμες στο κλασικό μενού περιβάλλοντος.

Για παλαιότερες εφαρμογές, η Microsoft έχει δημιουργήσει μια νέα ενότητα “Εμφάνιση περισσότερων επιλογών” στο μενού περιβάλλοντος. Εάν κάνετε κλικ στο “Εμφάνιση περισσότερων επιλογών”, θα ανοίξει το αρχικό μενού περιβάλλοντος που συνδυάστηκε με τα Windows 10, Windows 8 και Windows 7. Φυσικά, το αρχικό μενού περιβάλλοντος υποστηρίζει επίσης στρογγυλεμένες γωνίες, αλλά ο σχεδιασμός παραμένει εντελώς αμετάβλητος .

Εκτός από την καλύτερη χρηστικότητα, το νέο μενού περιβάλλοντος των Windows 11 υπόσχεται επίσης καλύτερη απόδοση.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το κλασικό μενού έχει αναπτυχθεί σε ένα μη ρυθμισμένο περιβάλλον από τα Windows XP και πολλές εντολές βασίζονται στην Εξερεύνηση αρχείων (Explorer.exe). Η Microsoft δεν επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν το μενού περιβάλλοντος ή να εμποδίζουν τις εφαρμογές να προσθέτουν νέες επιλογές στο μενού.

Αυτό προκαλεί ζητήματα απόδοσης και αξιοπιστίας στα Windows 10 και σε παλαιότερες εκδόσεις.

Με τη νέα επιλογή “Εμφάνιση περισσότερων επιλογών”, τα Windows 11 θα φορτώσουν το κλασικό μενού περιβάλλοντος με τρόπο που δεν θα επηρεάσει τη συνολική απόδοση του συστήματος. Οι εντολές μενού περιβάλλοντος παλαιού τύπου δεν έχουν καταργηθεί πλήρως και οι εφαρμογές που βασίζονται σε παλαιότερα API θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω αυτής της νέας επιλογής.

Εκτός από τις βελτιώσεις απόδοσης, οι κοινές εντολές των Windows τοποθετούνται τώρα στην κορυφή του σύγχρονου μενού. Όπως μπορείτε να δείτε στα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης, το νέο μενού περιβάλλοντος συνοδεύεται από κοινές εντολές – αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, διαγραφή και μετονομασία.

Ομοίως, η Microsoft σχεδιάζει να ομαδοποιήσει τις επιλογές “Άνοιγμα” και “Άνοιγμα με” για τη μείωση της ακαταστασίας και το κουμπί “ανανέωση” έχει αποκατασταθεί για όσους χρειάζονται συχνά να ανανεώνουν τα περιεχόμενα της επιφάνειας εργασίας / του φακέλου τους.

Ο διάλογος κοινής χρήσης των Windows 11 βελτιώνεται

Επιπλέον, το ενσωματωμένο διάλογο κοινής χρήσης για εφαρμογές όπως το Microsoft Edge έχει επίσης βελτιωθεί στα Windows 11.

Η διεπαφή έχει ενημερωθεί και οι χρήστες μπορούν πλέον να ανακαλύψουν εύκολα τις εφαρμογές ή τις ρυθμίσεις τους στην περιοχή κοινής χρήσης Κοντά. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Mail και είναι συνδεδεμένη με πολλούς λογαριασμούς Outlook ή Gmail, μπορείτε πλέον να ανακαλύψετε εύκολα την πρώτη καταχώριση στις επαφές για να στείλετε ένα email στον εαυτό σας.

 

Προηγουμένως, το παράθυρο διαλόγου “Κοινή χρήση” ήταν αποκλειστικό για εφαρμογές Microsoft και UWP. Με τα Windows 11, η Microsoft επιτρέπει σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των μη συσκευασμένων εφαρμογών Win32.

Εκτός από τις εφαρμογές UWP και για επιτραπέζιους υπολογιστές, τα Microsoft Edge PWAs θα υποστηρίξουν επίσης νέο διάλογο Κοινή χρήση εάν χρησιμοποιούν το API κοινής χρήσης στο Web.

 

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Δια

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα