Με την υποστήριξη του Δικτύου Νέας Γενιάς της WIND η αντιμετώπιση ατυχημάτων στις παραλίες

Η WIND Ελλάς στηρίζει το έργο της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports. Με στόχο την ασφάλεια στις καλοκαιρινές αποδράσεις και τις θαλάσσιες δραστηριότητες, προσφέρει τεχνικό εξοπλισμό και υπηρεσίες πάνω στα δίκτυα νέας γενιάς υπερυψηλών ταχυτήτων WIND 4G/ 4G+ και WIND 5G.

Στη χώρα μας, με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, σημειώνεται ότι την τελευταία τετραετία (2017-2020) κατά μέσο όρο 349 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον, ενώ σύμφωνα με τον μέσο όρο της τριετίας 2017-2019, το 77% των θανάτων οφείλεται σε πνιγμό, το 10% σε παθολογικά αίτια, το 1% σε θανάσιμα ατυχήματα και το 12% σε μη προσδιορισμένα αίτια. Ειδικότερα, το 2020, 259 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όπου και καταγράφηκε για πρώτη φορά μια σημαντική μείωση του συνολικού αριθμού των θανάσιμων ατυχημάτων, γεγονός που όμως οφείλεται στις στοχευμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν το 2020 για την κάλυψη των περιοχών αυτών.

Η Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος μαζί με την Safe Water Sports δημιούργησαν την ειδική εφαρμογή (app) Lifeguard Rescue/ First aid, η οποία εξυπηρετεί στην καταγραφή των ατυχημάτων/συμβάντων στις παραλίες από τους ναυαγοσώστες και την άμεση αντιμετώπιση τους από τις αρμόδιες αρχές.

Η WIND προσέφερε δωρεάν 500 smartphones και 500 συνδέσεις σε προνομιακή τιμή με προ-εγκατεστημένη την εφαρμογή και τα απέστειλε σε όλα τα μέλη της στην Ελλάδα.

Μέσα από την εφαρμογή, ο ναυαγοσώστης ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές και καταγράφει το εκάστοτε γεγονός, ενώ η Safe Water Sports συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα για τα ατυχήματα στις παραλίες με σκοπό την αντιμετώπιση αυτών.

«Πιστοί στην εφαρμογή του σκοπού μας, μεριμνούμε για την προάσπιση της ασφάλειας και της ζωής των πολιτών στο υγρό στοιχείο. Σε αυτό το τόσο απαιτητικό έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να έχουμε στο πλευρό μας την τεχνολογία και τα δίκτυα νέας γενιάς της WIND που μας επιτρέπουν να λειτουργούμε έγκαιρα και αποτελεσματικά.», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΝΕ, κος Μάριος Μυρωνάκης

 

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Δια

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα