Νέους κανόνες τιμολόγησης του ρεύματος με ορισμένες ενστάσεις από τους παρόχους, τέθηκαν από την ΡΑΕ. Τι θα πληρώνουμε τώρα.

Μοίρασε την γνώση...

Νέους κανόνες τιμολόγησης με ορισμένες ενστάσεις κυρίως από την πλευρά της ΔΕΗ αλλά και της Protergia συναντά η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αλλαγή στη μεθοδολογία χρέωσης των καταναλωτών προκειμένου να προστατευθούν από τις ρήτρες αναπροσαρμογής.

banner

Την Παρασκευή σε έκτακτο call μεταξύ της Ολομέλειας και 37 στελεχών της αγοράς, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Θανάσης Δαγούμας παρουσίασε στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας την νέα φιλοσοφία τιμολόγησης που περιλαμβάνει την κατάργηση των παγίων, τον έλεγχο των εταιρειών και την εφαρμογή ενός σταθερού τιμολογίου δίχως ρήτρες και ενός κυμαινόμενου με ρήτρα.

Διαφήμιση

Η διαφορά είναι ότι το τελευταίο θα περιλαμβάνει πλαφόν 30% μέχρι του οποίου οι καταναλωτές θα πληρώνουν την διαφορά. Πάνω από αυτό, τη διαφορά θα επωμίζονται οι πάροχοι ηλεκτρισμού -εφόσον παρατηρούνται ανατιμήσεις με βάση τις τιμές χονδρεμπορικής- ενώ κάτω από αυτό θα κερδίζουν. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αν η οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ-τιμή χονδρεμπορικής) είναι 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ο καταναλωτής θα χρεωθεί άνοδο τιμών μέχρι 30% στο κόστος ρεύματος που δικαιολογείται από τις διακυμάνσεις της αγοράς δηλαδή 104 ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο, το κόστος θα το επωμίζεται η εταιρεία.

Google news

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση της ΡΑΕ για κατάργηση των παγίων η διοίκηση της ΔΕΗ, έχει ενστάσεις καθώς διαθέτει μεγάλη πελατειακή βάση με σταθερά τιμολόγια ενώ ανάλογη στάση τηρεί και η Protergia. Επίσης η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου δια του εκπροσώπου της κ. Ντίνου Μπενρουμπή κατά την πρόσφατη διαδικτυακή ενημέρωση, εμφανίστηκε αρνητική και στο θέμα της κατάργησης της ρήτρας απομάκρυνσης από τα δίκτυα, θέμα μάλιστα το οποίο έχει προσβάλλει και στα δικαστήρια για παλαιότερη απόφαση της ΡΑΕ.

Geekmaxi Many GEOs Dresslily WW

Η Αρχή ζητά διαφανείς και ξεκάθαρους κανόνες στα τιμολόγια προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από τις υπέρογκες αυξήσεις και να γνωρίζουν με ακρίβεια τι πληρώνουν στο λογαριασμό τους.

Ζητά επίσης να υπάρχει ενημέρωση προς τους πελάτες εφόσον πρόκειται να μεταβληθούν τα τιμολόγια για αυτό και έγινε σύσταση και στη ΔΕΗ, η οποία από αρχές Αυγούστου θα ενσωματώσει την ρήτρα ΟΤΣ, λέγοντας ότι όφειλε να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις αναπροσαρμογές.


Η πρόταση του Ρυθμιστή αναμένεται να βγει εντός των επομένων ημερών σε διαβούλευση καθώς η εκτίναξη της χονδρεμπορικής τιμής ως αποτέλεσμα της κούρσας των τιμών των καυσίμων, του διοξειδίου του άνθρακα και των υψηλών θερμοκρασιών, επιτάσσουν την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Δια


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram