Σε κάποιον στην Apple δεν του αρέσει το 69….στην θερμοκρασία εννοώ!

Μοίρασε την γνώση...

Όταν η θερμοκρασία στο περιβάλλον είναι 69° Fahrenheit ή αλλιώς κοντά στους 20,5°C, τότε είναι πολύ κοντά σε εκείνη που θεωρείται ιδανική για τον άνθρωπο (περίπου 22°C) -εκτός και αν πρόκειται για την Ανταρκτική οπότε τα πράγματα αλλάζουν.

banner

Όμως, τουλάχιστον για τους χρήστες του iPhone που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Apple για τον καιρό (weather app) ρυθμισμένη στην κλίμακα Fahrenheit, αυτή η θερμοκρασία… δεν υφίσταται. Είναι σαν να μην υπάρχει. Μπορεί η εφαρμογή να δείχνει 68°F, 70°F ή 71°F ή οποιαδήποτε άλλη θερμοκρασία αλλά 69°F δεν δείχνει ποτέ. Επίσης δεν δείχνει τη συγκεκριμένη θερμοκρασία στις προβλέψεις του καιρού έστω και αν η ιστοσελίδα Weather.com, από όπου δηλαδή λαμβάνει τα δεδομένα η Apple, κάνει λόγο για θερμοκρασία 69°F!

Διαφήμιση

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ορισμένοι χρήστες του iPhone που χρησιμοποιούν την έκδοση του 14.6 του iOS αν και δεν είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για bug στην πλέον σύγχρονη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας ή κάτι άλλο (στο Android Authority ισχυρίζονται ότι πρώτη φορά βλέπουν ένα τόσο… συγκεκριμένο bug ενώ επιπλέον υπονόησαν ότι ενδέχεται να αποτελεί απόφαση της εταιρείας για να «κόψει» το σχετικό με τον αριθμό «69»… χιούμορ).

Google news

Ορισμένοι χρήστες στο Twitter πάντως έδωσαν την πιο απλή, και ενδεχομένως λογική, εξήγηση για το φαινόμενο, το οποίο φαίνεται να επηρεάζει το app για τον καιρό στη τελευταία και πλέον σταθερή έκδοση 14.6 του mobile λειτουργικού συστήματος της Apple (κάποιο iPhone για παράδειγμα που τρέχει το iOS 11.2.1 δείχνει κανονικά τη θερμοκρασία στους 69°). Ορισμένοι υποθέτουν ότι η Apple μπορεί να λαμβάνει τα δεδομένα για τον καιρό σε βαθμούς Κελσίου, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε βαθμούς Φαρενάιτ και στρογγυλοποιούνται. Για παράδειγμα οι 20 βαθμοί Κελσίου μετατρέπονται σε 68 βαθμούς Φαρενάιτ ενώ οι 21 βαθμοί Κελσίου που ισοδυναμούν με 69,8 βαθμούς Φαρενάιτ στρογγυλοποιούνται στους 70 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτή πρέπει να είναι η εξήγηση που δεν βλέπουμε την θερμοκρασία 69° και όχι κάποιο bug ή οτιδήποτε άλλο. Μένει τώρα να δώσει μία σαφή εξήγηση η ίδια η Apple για το πότε ξεκίνησε η στρογγυλοποίηση.

Wondershare WW Cubot WW

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

Δια


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram