Τα δάκτυλά σου… θα είναι ο νέος φορτιστής για το κινητό σου τηλέφωνο!?!? (Photo and video)

Μοίρασε την γνώση...

Επαναστατική τεχνολογία μετατρέπει τα δάκτυλα των χεριών μας σε φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια από τον ιδρώτα που εκκρίνουν

Coupons from Banggood

Με το κινητό τηλέφωνο, έχεις όλο τον κόσμο στα χέρια σου. Τώρα, τα δάκτυλά σου θα σε βοηθήσουν να φορτίζεις το κινητό σου τηλέφωνο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο ανέπτυξαν μια τεχνολογία που μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον ιδρώτα και κατάφεραν να την προσαρμόσουν σε μια μικρή εύκαμπτη συσκευή που μπορεί να τοποθετήσει κάποιος στο δάκτυλό του. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου, η συσκευή είναι μια ταινία η οποία διαθέτει κάποια ένζυμα που αντιδρούν με τις ουσίες του ιδρώτα του ανθρώπου και με τη βοήθεια των οργάνων του συστήματος (τσιπ, ηλεκτρόδια κ.ά.) μετατρέπουν τον ιδρώτα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Διαφήμιση

Έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς διάφορα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ιδρώτα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν χρειάζεται αυτός που τη χρησιμοποιεί να ασκείται σωματικά για να παράγει ιδρώτα. Η συσκευή μπορεί να κάνει τη δουλειά με την ελάχιστη δυνατή υγρασία που θα εντοπίσει στα δάκτυλα όταν κάποιος πληκτρολογεί σε ένα υπολογιστή ή στο κινητό τηλέφωνο ή παίζει κάποιο μουσικό όργανο. Η συσκευή μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ακόμη και όταν κάποιος δεν κάνει απολύτως τίποτε ή όταν κοιμάται. Στις δοκιμές που έκαναν οι ερευνητές, μια τέτοια συσκευή τοποθετημένη σε δάκτυλο έδειξε ότι μπορεί να παράγει σε χρονικό διάστημα δέκα ωρών ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας τέτοια που να φορτίζει για 24 ώρες ένα ηλεκτρονικό ρολόι χειρός.

Google news

Αν κάποιος φορέσει δέκα τέτοιες συσκευές σε όλα του τα δάκτυλα, η ηλεκτρική ενέργεια που θα παραχθεί θα είναι δέκα φορές περισσότερη και θα μπορεί να φορτίσει και πιο ισχυρές ηλεκτρονικές συσκευές από ένα ρολόι. Πάντως, οι ερευνητές σημειώνουν ότι η συσκευή, σε αυτή την αρχική μορφή της, χρειάζεται τρεις εβδομάδες λειτουργίας για να μπορέσει να φορτίσει ένα smartphone. Ευελπιστούν όμως ότι η τεχνολογία θα εξελιχθεί γρήγορα, ώστε να δημιουργηθούν πιο αποδοτικά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα δάκτυλα. Μπορεί κάποιος να πέσει για ύπνο φορώντας τη συσκευή και όσο κοιμάται, αυτή θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια. /  University California San Diego «Θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια συσκευή που να προσαρμόζεται στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου.

Μπορείς να φορέσεις τη συσκευή και να ξεχάσεις ότι την έχεις πάνω σου, συνεχίζοντας να εργάζεσαι στο γραφείο σου, ή να πηγαίνεις για ύπνο και να συνεχίσεις να παράγεις ενέργεια. Θα μπορούσε η τεχνολογία αυτή να ονομαστεί “ισχύς από το πουθενά”» δηλώνει ο Τζόσεφ Βανγκ, καθηγητής Νανομηχανικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Αν και στους περισσότερους ακούγεται περίεργη επιλογή, οι ερευνητές δεν επέλεξαν τυχαία τα δάκτυλα ως πηγή ιδρώτα. Τα δάκτυλα έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ιδρωτοποιών αδένων στο ανθρώπινο σώμα. Κάθε δάκτυλο διαθέτει περισσότερους από χίλιους ιδρωτοποιούς αδένες που μπορούν να παράγουν 100-1.000 φορές περισσότερο ιδρώτα από τα υπόλοιπα μέρη του σώματος.

«Η παραγωγή περισσότερου ιδρώτα στα δάκτυλα πιθανώς αποτέλεσε μια εξελικτική επιλογή για να μπορούμε να πιάνουμε καλύτερα διάφορα αντικείμενα. Απλώς σε σχέση με άλλα μέρη του σώματος, που δεν αερίζονται και ο ιδρώτας παραμένει σε αυτά, τα δάκτυλα είναι πάντα εκτεθειμένα στον αέρα και ο ιδρώτας εξατμίζεται. Εμείς βρήκαμε τρόπο να συλλέγουμε τον ιδρώτα από τα δάκτυλα πριν χαθεί και να τον μετατρέπουμε σε ενέργεια» αναφέρει ο Λου Γιν, διδακτορικός φοιτητής Νανομηχανικής και μέλος της ερευνητικής ομάδας.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram