Yποστήριξη σε 7ης γενιάς Intel επεξεργαστές και 1ης γενιάς Ryzen chips της AMD κάνει νύξεις η Microsoft για τα Windows 11

Μοίρασε την γνώση...

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft εξόργισε τους PC χρήστες πανταχόθεν όταν αποκάλυψε ότι τα Windows 11 δεν θα υποστηρίζουν επίσημα επεξεργαστές μεγαλύτερους των τεσσάρων και πέντε ετών.

banner

Όμως, τώρα η εταιρεία σκέφτεται να μειώσει τις απαιτήσεις συστήματος για να συμπεριλάβει δύο παλαιότερες γενιές CPU: τους «Kaby Lake» επεξεργαστές 7ης γενιάς της Intel από το 2016 και τους επεξεργαστές Ryzen 1000 της AMD από τα μέσα του 2017.

«Καθώς κυκλοφορούμε [το λειτουργικό σύστημα] στο Windows Insiders και συνεργαζόμαστε με τους OEM μας, θα δοκιμάσουμε να εντοπίσουμε συσκευές που λειτουργούν με Intel 7ης γενιάς και AMD Zen 1 που ενδέχεται να πληρούν τις αρχές μας», έγραψε η Microsoft σε μία δημοσίευση ιστολογίου τη Δευτέρα.

Google news

Οι αναφορές της Microsoft σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11 ήταν μπερδεμένες, σε μεγάλο βαθμό λόγω της εφαρμογής PC Health Check της εταιρείας, την οποία μπορείτε να τρέξετε σε έναν υπολογιστή Windows 10 για να μάθετε αν θα είναι συμβατό με το λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς.

AliExpress WW Geekmaxi Many GEOs

Αρχικά, η εφαρμογή είχε ένα κύριο ελάττωμα: Δεν εξηγούσε γιατί ένα σύστημα με Windows 10 δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση των Windows 11. Μια μέρα αργότερα, η εφαρμογή ενημερώθηκε για να προσφέρει μια εξήγηση. Αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές παντού να μάθουν ότι οι επεξεργαστές που έχουν στους σχετικά νέους υπολογιστές τους δεν πληρούν τις απαιτήσεις για τα Windows 11. Άλλοι δήλωσαν ότι η εφαρμογή επισήμανε εσφαλμένα το hardware του Microsoft Surface ως ασύμβατο με το λειτουργικό σύστημα.

Ως απάντηση, η Microsoft είπε ότι θα αποσύρει προσωρινά την εφαρμογή PC Health Check με στόχο να την επιδιορθώσει. «Με βάση τα σχόλια μέχρι στιγμής, αναγνωρίζουμε ότι (η εφαρμογή) δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένη να μοιραστεί το επίπεδο λεπτομέρειας ή ακρίβειας που αναμένατε από εμάς για το γιατί ένας υπολογιστής με Windows 10 δεν πληροί τις απαιτήσεις αναβάθμισης», δήλωσε η εταιρεία. «Θα την επαναφέρουμε στο διαδίκτυο σε γενική διαθεσιμότητα αυτό το φθινόπωρο.»


Το επίκεντρο της ανάρτησης ιστολογίου της Microsoft είναι το γιατί τα Windows 11 έχουν υψηλότερες απαιτήσεις συστήματος σε σχέση με τα Windows 10. Σύμφωνα με την εταιρεία του Redmond, η καρδιά του θέματος είναι η ασφάλεια.

«Τα Windows 11 ανεβάζουν το επίπεδο ασφαλείας για την απαίτηση hardware που να επιτρέπει προστασία, όπως το Windows Hello, το Device Encryption,το VBS (virtualization-based security), το HVCI (hypervisor-protected code integrity) και το Secure Boot», έγραψε η εταιρεία. «Ο συνδυασμός αυτών των λειτουργιών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα κακόβουλα λογισμικά κατά 60% σε δοκιμασμένες συσκευές».

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία απαιτεί από όλους τους υπολογιστές που είναι κατάλληλοι να τρέξουν τα Windows 11 να περιλαμβάνουν το TPM, μια τεχνολογία που μπορεί να κρυπτογραφήσει αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο μηχάνημα. Οι ίδιοι υπολογιστές πρέπει επίσης να υποστηρίζουν το Secure Boot, το οποίο μπορεί να αποτρέψει το κακόβουλο λογισμικό από το να πάρει τον έλεγχο του hardware.

Παρόλα αυτά, η ανάρτηση ιστολογίου της Microsoft δεν εξηγεί γιατί απέρριψε τους επεξεργαστές 7ης γενιάς της Intel και τους επεξεργαστές Ryzen 1000, οι οποίοι μπορούν επίσης να διαθέτουν τα TPM και Secure Boot. Η εταιρεία σημειώνει απλώς: «Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω αρχές, είμαστε σίγουροι ότι οι συσκευές που λειτουργούν σε επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς και AMD Zen 2 καθώς και οι σειρές Qualcomm 7 και 8 θα πληρούν τις αρχές μας σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία και τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11».

Τα καλά νέα είναι ότι η preview έκδοση των Windows 11 μπορεί να τρέξει σε υπολογιστή με Windows 10 ανεξάρτητα από την CPU ή την υποστήριξη TPM. Η ίδια ανάρτηση ιστολογίου υπονοεί επίσης ότι η Microsoft θα μπορούσε να τροποποιήσει περαιτέρω τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11 για να συμπεριλάβει περισσότερες CPU.

«Παρέχοντας εκδόσεις preview στα διάφορα συστήματα του Windows Insider Program, θα μάθουμε πώς τα Windows 11 αποδίδουν πιο ολοκληρωμένα σε όλα τα μοντέλα CPU, ενημερώνοντας τυχόν προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε στις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος στο μέλλον», πρόσθεσε η εταιρεία. Τη Δευτέρα, η Microsoft άρχισε να κυκλοφορεί την πρώτη έκδοση preview για τα Windows 11 μέσω του Windows Insiders Program.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram