Άλλαξε ο κώδικας των bitcoin – Πόσο εύκολο είναι να «εξορύσσεις» πλέον;;

Μοίρασε την γνώση...

Κάθε 2016 μπλοκ, ή περίπου κάθε δύο εβδομάδες, το bitcoin επαναπροσδιορίζει πόσο δύσκολο είναι για τους miners να «εξορύσσουν». Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κώδικας του bitcoin έκανε αυτόματα περίπου 7,3% πιο δύσκολη την επίλυση ενός μπλοκ.

banner

Ιστορικά μιλώντας, αυτή η αύξηση της δυσκολίας δεν προκαλεί έκπληξη, ούτε είναι ανησυχητική. Αλλά σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική αύξηση από τότε που τέθηκε σε ισχύ η κινεζική απαγόρευση mining και χρησιμεύει ως επιβεβαίωση μιας τάσης που ήδη γνωρίζαμε ότι ήταν σε εξέλιξη: Μερικοί από τους miners που ήταν στην Κίνα βρίσκουν νέα σπίτια αλλού.

Διαφήμιση

Και ενώ μπορεί να μην είναι τόσο προσοδοφόρα η «εξόρυξη» bitcoin όπως ήταν πριν ο αλγόριθμος αυτοδιορθωθεί, οι miners συνεχίζουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα τώρα από ό, τι πριν από την καταστολή των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα τον Μάιο.

Google news

«Τα επίπεδα του hashrate εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά 42,1% από την κορυφή του Μαΐου του 2021, όταν έλαβε χώρα η έξοδος από την Κίνα», δήλωσε σύμφωνα με το CNBC ο Τζέισον Ντιν, αναλυτής της συμβουλευτικής εταιρείας crypto Quantum Economics. Αυτό το έλλειμμα στο hashrate σημαίνει ότι αυτοί που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο του bitcoin αυτήν τη στιγμή κερδίζουν.

banner ZTE Many GEOs

Επιστρέφοντας στο διαδίκτυο

Όταν η Κίνα έδιωξε όλους τους miners την άνοιξη, περισσότερο από το μισό της υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο bitcoin χάθηκε. Οι miners αλλού στον πλανήτη έπρεπε να «ενώσουν το νήμα». Λιγότεροι άνθρωποι και λιγότερη υπολογιστική ισχύς σήμαινε ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για την επαλήθευση των συναλλαγών και την «εξόρυξη» νέων bitcoin.


Έτσι, όπως το ρολόι, ο αλγόριθμος bitcoin διορθώθηκε αυτομάτως για αυτήν την απόκλιση από τον κανόνα και τον Ιούλιο, το δίκτυο είδε μια εντελώς πρωτοφανή πτώση 28% στο επίπεδο δυσκολίας.

Ξαφνικά, ήταν ευκολότερο να δημιουργηθούν νέα bitcoin και η παγκόσμια mining κοινότητας επέστρεψε στον μέσο όρο δέκα λεπτών για την επίλυση ενός μπλοκ συναλλαγών.

Αυτό το χαρακτηριστικό του κώδικα του bitcoin είναι ένα κρίσιμο μέρος της αρχιτεκτονικής του δικτύου του.

Αυτή την άνοιξη, μια ολόκληρη χώρα – η οποία αντιπροσώπευε το 54% του συνολικού hashrate του bitcoin – βγήκε εκτός σύνδεσης και το bitcoin δεν έχασε ούτε λεπτό.

«Δεν υπήρξε καμία διακοπή λειτουργίας στο δίκτυο του bitcoin. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το πιο έξυπνο μέρος του λογισμικού του bitcoin: η προσαρμογή δυσκολίας», δήλωσε ο μηχανικός bitcoin mining Μπράντον Αρβανάγκι.

Τώρα, με τη νέα προσαρμογή, ο Ντιν λέει στο CNBC ότι ουσιαστικά είναι 7,3% λιγότερο κερδοφόρα η «εξόρυξη» bitcoin.

«Αν υποθέσουμε ότι το ενεργειακό σας κόστος και το hashrate παραμένουν αμετάβλητα, ο υπολογισμός είναι πραγματικά τόσο απλός όσο φαίνεται αρχικά», δήλωσε ο Ντιν.

Η προσαρμογή δυσκολίας αντικατοπτρίζει επίσης το γεγονός ότι ο κόσμος του mining έχει ήδη αγγίξει τον πάτο όσον αφορά το παγκόσμιο hashrate. Από τα τέλη Ιουνίου, οι miners επανέρχονται γρήγορα στο διαδίκτυο.

«Είδαμε τον πάτο της πτώσης του hashrate και δεν είναι τίποτα άλλο από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Μάικ Κολίερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ψηφιακών νομισμάτων Foundry, που βοήθησε να μεταφερθούν πάνω από 300 εκατ. δολάρια σε εξοπλισμό mining στη Βόρεια Αμερική.

«Αυτή η επόμενη προσαρμογή αντανακλά το γεγονός ότι οι miners αναπτύσσουν δυναμική και συνδέουν νέα μηχανήματα. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μηχανών που βγαίνουν από την Κίνα και πρέπει να βρουν νέα σπίτια», συνέχισε ο Κολίερ.

Ανασυγκρότηση του δικτύου bitcoin

Μερικά από τα μηχανήματα που επιστρέφουν στο διαδίκτυο είναι τα ίδια που ήταν συνδεδεμένα στην Κίνα.

«Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ λόγω περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, επειδή δεν μιλούν αγγλικά και δεν έχουν φύγει ποτέ από την περιοχή του Σετσουάν σε όλη τους τη ζωή… Αυτό που έκαναν ήταν να πουλήσουν όλες τις μηχανές τους», εξηγεί ο Αλεχάντρο Ντε Λα Τόρρε, αντιπρόεδρος της Poolin στην Σιγκαπούρης.

«Υπήρξε μια ενεργή δραστηριότητα με την πώληση αυτών των μηχανών σε όλο τον κόσμο», είπε.

Αλλά πολλά από τα ASIC που συνδέονται στο διαδίκτυο έρχονται απευθείας από τις γραμμές παραγωγής των μεγαλύτερων κατασκευαστών στον πλανήτη, όπως το Bitmain και το Whatsminer. Αυτές οι νεότερες μηχανές είναι πιο αποτελεσματικές και ο Κολίερ λέει ότι χρειάζονται περίπου το διπλάσιο hashpower για την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην πραγματικότητα, πολλοί διάσημοι miners προβλέπουν ότι ο περισσότερος εξοπλισμός παλιάς γενιάς δεν θα επιστρέψει ποτέ online, πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρο το δίκτυο θα γίνει πιο αποτελεσματικό – και θα προκαλέσει περισσότερο ανταγωνισμό μεταξύ των miners.

«Τα νεότερα μηχανήματα έχουν σημαντικά πιο υψηλό hashrate από τους προκατόχους τους, οπότε πιθανότατα θα δούμε ότι το hashrate θα συνεχίσει να επιστρέφει σε νέα ρεκόρ όλων των εποχών στους επόμενους 12 μήνες», δήλωσε ο Γουίτ Γκιμπς, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της υπηρεσίας bitcoin mining Compass.

Αρκετά από αυτά τα νέα μηχανήματα βρίσκονται προς το παρόν στις αγορές, σύμφωνα με τον Ντιν.

Mερικοί από τους μεγαλύτερους «παίκτες» έχουν δεκάδες χιλιάδες νέα ASIC σε παραγγελία τα οποία αναμένεται να βγουν online τους επόμενους 12 μήνες.

«Αυτό σημαίνει ότι η δυσκολία θα συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά, και πιθανώς αρκετά σημαντικά, κατά την ίδια περίοδο», δήλωσε ο Ντιν.

Εν τω μεταξύ, ο Κολίερ λέει να αναμένουμε προσαρμογές δυσκολίας άνω του 10% κάθε μήνα από αυτό το σημείο και μετά. Νομίζει ότι θα χρειαστούν άλλοι εννέα έως δώδεκα μήνες για να διπλασιαστεί η δυσκολία.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram