Αύξηση 67% θα δούνε οι συνταξιούχοι στο “χαράτσι” που πληρώνουν υπέρ ΕΛΤΑ!

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι που επέλεξαν την λύση του ταχυδρόμου ζουν σε μικρά χωριά, τα οποία σπάνια συνδέονται με τις μεγάλες πόλεις μέσω των σπανιζόντων λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Αύξηση στο απίθανο ποσοστό του… 67% επέβαλε η κυβέρνηση στα τέλη επίδοσης των συντάξεων καίτοι οι συνταξιούχοι, αντί για ετήσιες αναπροσαρμογές στις αποδοχές τους, δέχονται απανωτές μειώσεις.

Με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου οι συνταξιούχοι που επέλεξαν να λαμβάνουν τις μηνιαίες αποδοχές στον τόπο κατοικίας του επιβαρύνονται με 5 ευρώ ανά σύνταξη, από 3 ευρώ μέχρι τώρα. Με αυτόν τον τρόπο οι χαμηλοσυνταξιούχοι, κυρίως της Περιφέρειας και ιδίως του ΟΓΑ που λαμβάνουν το «υπέρογκο» ποσό των 350 έως 440 ευρώ καλούνται να εξυγιάνουν τα ΕΛΤΑ. Και τα ζευγάρια των 800 ευρώ μεικτά καταβάλουν υπέρ ΕΛΤΑ 10 ευρώ μηνιαίως…


Ταυτόχρονα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία πριν λίγους μήνες έβγαλαν πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με μπόνους 60.000 και 80.000 ευρώ (πέραν της προβλεπόμενης αποζημίωσης), ώστε να ελαφρυνθούν από το «υψηλόμισθο» προσωπικό. Και στις περισσότερες των περιπτώσεως τα εν λόγω ποσά εκμεταλλεύτηκαν «παλαιοί» υπάλληλου οι οποίοι είχαν συμπλήρωση τις προϋποθέσεις για έξοδο από την υπηρεσία με πλήρη σύνταξη…

Κλείνουν και οι τράπεζες

Βεβαίως υπάρχει και ο… αντίλογος: Γιατί οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι δεν δηλώνουν έναν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να τους κατατίθενται οι συντάξεις τους; Την ίδια στιγμή όμως οι τράπεζες (και οι τέσσερις συστημικές που πληρώθηκαν και πληρώνονται αδρά από τους φορολογουμένους προκειμένου να στηριχθούν), περιορίζουν το δίκτυο τους. Κρατούν μόνο λίγα καταστήματα, σχεδόν αποκλειστικά στις έδρες των Νομών, ενώ δέχονται τους πελάτες με ραντεβού λόγω covid. Πέραν του γεγονότος ότι οι περισσότερες συνταξιούχοι που επέλεξαν την λύση του ταχυδρόμου ζουν σε μικρά χωριά, τα οποία σπάνια συνδέονται με τις μεγάλες πόλεις μέσω των σπανιζόντων λεωφορείων των ΚΤΕΛ.


Την ίδια στιγμή που τα ΕΛΤΑ θέλουν 5 ευρώ για να πάνε την σύνταξη, συνήθως δε στο καφενείο του χωριού και όχι στα σπίτια των δικαιούχων, επιδοτούνται από την πολιτεία (τους φορολογουμένους δηλαδή), για τις λεγόμενες «καθολικές υπηρεσίες». Τελικά όμως, καθολικές είναι οι εισπράξεις και οι υπηρεσίες… επιλεκτικές.

Ούτω γράμμα ούτε…mail

Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα εξυγίανσης των ΕΛΤΑ καθιερώθηκε η τακτική επίδοσης των επιστολών μετά από 5 ημέρες από την παράδοση των (ν+5). Αν δε ληφθεί υπόψη ότι σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στα χωριά της Περιφέρειας, οι κάτοικοι δεν έχουν internet, τελικά οι πολίτες των απομακρυσμένων χωριών πληρώνουν πιο ακριβά τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και δεν παίρνουν ούτε γράμμα ούτε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail).

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα