Intel i7 12th gen – Βρέθηκε να δίνει καλύτερα αποτελέσματα από την σειρά RYZEN 7 5000!

Μοίρασε την γνώση...

Η Intel και η AMD παλεύουν για την προτίμηση των χρηστών από αμνημονεύτων χρόνων. Για πολύ καιρό, η Intel κατάφερε να έχει το πάνω χέρι, αλλά με την άφιξη της σειράς AMD Ryzen, η εταιρεία αγωνίζεται να διατηρήσει τη θέση της.

banner

Ενώ η Intel εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη στον τομέα των φορητών υπολογιστών, μπορούμε να πούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λάτρεις των υπολογιστών προτιμούν επεξεργαστές AMD Ryzen. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο ενδιαφέροντα με την άφιξη των επεξεργαστών Intel Alder Lage 12ης γενιάς. Σύμφωνα με τις διαρροές βαθμολογιών του Geekbench για την 12η γενιά, ο επεξεργαστής Intel Core i7 θα προσφέρει ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με την τρέχουσα γενιά του. Επιπλέον, θα ξεπεράσει το επιτραπέζιο τσιπ ανώτερης μέσης βαθμίδας της AMD, τον Ryzen 7 5800X.

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες του Geekbench, η CPU Intel Core i7 12ης γενιάς, η οποία είναι πιθανότατα ένα προ-εμπορικό δείγμα του Core i7-12700, κατέγραψε 1.763 μονάδες στην ενιαία βαθμολογία. Όσον αφορά το πολυπύρηνο τμήμα, συγκέντρωσε μια εντυπωσιακή βαθμολογία 11.895 πόντων. Ο επεξεργαστής λειτουργούσε σε firmware πριν από την κυκλοφορία και δοκιμάστηκε σε λογισμικό που δεν αναγνωρίζει ακόμη την πλατφόρμα του. Έτσι, οι πραγματικές βαθμολογίες της CPU μπορεί να είναι ακόμα καλύτερες μετά την εκκίνηση. Ο επεξεργαστής λειτουργούσε με πιθανώς μειωμένη βασική ταχύτητα ρολογιού 2,1 GHz και έχει βαθμολογία για ρολόι αιχμής 4,8 GHz.

Google news

Το μονοπύρηνο Core i7-12700 είναι περίπου 7 τοις εκατό χαμηλότερο από τα αποτελέσματα που διέρρευσαν από τον υποτιθέμενο Core i9-12900. Αν και το i7 συσχετίστηκε με το high-end τμήμα, αυτό το μέρος ανήκει πλέον στους επεξεργαστές Core i9. Ο επεξεργαστής Core i7 της 12ης γενιάς είναι 3,5 % ταχύτερος από τον προκάτοχό του. Επιπλέον, έναντι των αντιπάλων στην AMD, παίρνει 4,5 τοις εκατό υψηλότερη βαθμολογία ενός πυρήνα έναντι του AMD Ryzen 9 5950X και 5,8 τοις εκατό υψηλότερη βαθμολογία από τον Ryzen 7 5800X. Η πραγματική διαφορά, ωστόσο, έγκειται στο πολυπύρηνο τμήμα. Ο νέος επεξεργαστής Intel ξεπερνά τον αντίστοιχο AMD κατά περίπου 15 τοις εκατό.

AliExpress WW ZTE Many GEOs

Όσον αφορά τις βαθμολογίες πολλαπλών πυρήνων, ο επεξεργαστής Intel Core i7-12700 ξεπερνά με τεράστιο περιθώριο άνω του 45 % από το επερχόμενο μεγαλύτερο αδελφό του, το i9-12900K. Αυτό δείχνει την πραγματική διαφορά απόδοσης που θα προσφέρουν οι δύο CPU σε έντονες εργασίες. Το παλαιότερο Ryzen 5950X, εξακολουθεί να είναι κατά 40% γρηγορότερο από το Core i7-12700. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το i9, η CPU της AMD είναι 15% ταχύτερη. Βάζοντας τα πράγματα σε προοπτική, το chipset Intel Core i7 12ης γενιάς είναι μια αξιοπρεπής αναβάθμιση σε σχέση με την παλαιότερη γενιά του.

Η AMD θα παρουσιάσει την πλατφόρμα 3D V-Cache της αρχιτεκτονικής Zen 3 των CPU Ryzen. Υποθέτουμε ότι αυτοί οι επεξεργαστές θα υπάγονται στη σειρά 6000. Αυτοί οι επεξεργαστές υπόσχονται περίπου 20 τοις εκατό βελτίωση όσον αφορά την απόδοση. Με αυτό κατά νου, η Intel θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή πρόκληση στους τομείς premium και επιδόσεων PC.


 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram