Ο «πόλεμος» μόλις ξεκίνησε: Μπέζος ενάντια σε NASA και Μασκ

Μοίρασε την γνώση...

Ακόμη ένα επεισόδιο στη μάχη του διαστήματος έρχεται να προστεθεί, με την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος να αμφισβητεί κυβερνητικό συμβόλαιο με την SpaceX του Έλον Μασκ, το οποίο αφορά την ανάπτυξη τεχνολογίας για την προσελήνωση.

banner

Σε μηνυτήρια αναφορά, η οποία υποβλήθηκε την Παρασκευή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, η Blue Origin θέτει σειρά ερωτηματικών για τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, την οποία ακολούθησε η NASA.

Υπενθυμίζεται ότι η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ επέλεξε την SpaceX για το εν λόγω συμβόλαιο, το οποίο αφορούσε την ανάπτυξη ειδικής τεχνολογικής υποδομής για την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη.

Google news

Ωστόσο, η Blue Origin έσπευσε να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή της NASA έγινε με λαθεμένα κριτήρια. Σε προσβολή της όλης διαδικασίας προχώρησε και μια τρίτη εταιρεία, η Dynetics.

Dresslily WW Zaful WW

Η εν λόγω διαμάχη έρχεται να προστεθεί στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων για τον πολλά υποσχόμενο κλάδο του διαστημικού τουρισμού.

Προ λίγων εβδομάδων, εξάλλου, Ρίτσαρντ Μπράνσον και Τζεφ Μπέζος έδωσαν «μάχη» για το ποιος θα γίνει ο πρώτος «κοινός θνητός» (μη αστροναύτης), ο οποίος θα ταξιδέψει στο διάστημα.


Τελικά, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος της Virgin Galactic κατάφερε να νικήσει τον ιδρυτή της Amazon, καθώς κατόρθωσε να ταξιδέψει πρώτος σε υψόμετρο άνω των 80 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης (το όριο του διαστήματος, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία).


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram