Τέλος στις μαγνητικές λωρίδες για τις κάρτες της Mastercard από το 2024

Μοίρασε την γνώση...

Θα έχουν καταργηθεί εντελώς έως και το 2033.

banner

Η Mastercard καταργεί σταδιακά τη χρήση μαγνητικών λωρίδων στις πιστωτικές και χρεωστικές της κάρτες, καθώς η βιομηχανία κινείται προς πιο ασφαλείς ή πιο βολικές εναλλακτικές λύσεις όπως τα τσιπ και οι ανέπαφες πληρωμές. Η εταιρεία αναφέρει πως θα είναι η πρώτη ανάμεσα στα δίκτυα πληρωμών που θα καταργήσει σταδιακά αυτήν την τεχνολογία, η οποία χρονολογείται από την δεκαετία του 1960.

Διαφήμιση

Η Mastercard αναφέρει πως η μετάβαση θα ξεκινήσει από το 2024, όταν και η μαγνητική λωρίδα δεν θα απαιτείται πλέον για νέες κάρτες σε περιοχές όπως η Ευρώπη όπου οι κάρτες με τσιπ χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως. Στις ΗΠΑ, όπου η υιοθέτηση πληρωμών με τσιπ ήταν πιο αργή, η μετάβαση θα ξεκινήσει το 2027. Από το 2029, καμία νέα χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Mastercard δεν θα έχει μαγνητική λωρίδα και θα εξαφανιστεί εντελώς έως και το 2033.

Google news

Οι μαγνητικές λωρίδες ήταν μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τις μηχανές αποτύπωσης με επίπεδη επιφάνεια που συνήθιζαν να χρησιμοποιούν οι ταμίες για την καταγραφή των στοιχείων της κάρτας. Αλλά στη δεκαετία του 1990 εισήχθη το παγκόσμιο πρότυπο τσιπ EMV, το οποίο άνοιξε το δρόμο ώστε τα στοιχεία των κατόχων να διατηρούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια σε μικρά τσιπ ολοκληρωμένου κυκλώματος ενσωματωμένα στις κάρτες. Σήμερα, το 86% των προσωπικών συναλλαγών με κάρτες παγκοσμίως χρησιμοποιούν τεχνολογία EMV. Αυτοί οι τύποι πιστοποιούνται συνήθως χρησιμοποιώντας έναν κωδικό PIN, με τον βιομετρικό έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων ωστόσο να εμφανίζεται επίσης ως μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση.

Lightinthebox WW Dresslily WW

Είναι πάντως ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν υιοθετήσει τσιπ EMV στον ίδιο βαθμό με τον υπόλοιπο κόσμο. Πέρυσι, το ποσοστό των προσωπικών συναλλαγών με κάρτες που χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη τεχνολογία στις ΗΠΑ ήταν περίπου στο 73% παρά τις προσπάθειες για ενίσχυση του ποσοστού.

Αν και οι κάρτες με τσιπ είναι ο άμεσος διάδοχος των μαγνητικών λωρίδων, η Mastercard σημειώνει ότι οι ανέπαφες πληρωμές, οι οποίες μπορούν να γίνουν είτε με κάρτα είτε με ψηφιακή χρήση των περισσότερων σύγχρονων smartphone, έχουν εκτοξευθεί σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσό των ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με πέρυσι. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 45% ων προσωπικών συναλλαγών πληρωμής κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν ανέπαφες.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram