TSMC – Αυξάνει τις τιμές των τσιπς….με ότι αυτό σημαίνει για εμάς φυσικά! (όχι κάτι καλό)

Μοίρασε την γνώση...

Λόγω ελλείψεων η TSMC αυξάνει τις τιμές των τσιπς αυξάνει τις τιμές λόγω ελλείψεων και αυτό αυτόματα σημαίνει πως θα δούμε αυξήσεις σε αρκετά gadgets και συσκευές.

banner

Η TSMC είναι υπεύθυνη για την κατασκευή επεξεργαστών σε Apple, AMD, Nvidia, Qualcomm ακόμη και ορισμένα προϊόντα της Intel και θεωρείτε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο.

Όπως δημοσιοποίησε η Wall Street Journal, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές των προηγμένων τσιπ της κατά περίπου 10% ενώ των λιγότερο προηγμένων κατά περίπου 20%.

Google news

Καθώς τα τσιπ εξακολουθούν να βρίσκονται σε έλλειψη, η προμήθεια ημιαγωγών έχει γίνει ένας όλο και πιο σημαντικός παράγοντας για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και αυτοκινήτων.

ChicMe WW Govee Many GEOs

Λόγω των πολλών παραγόντων που επηρεάζουν τις τιμές των τηλεφώνων, των φορητών υπολογιστών και των gaming κονσόλων, πέρα από το κόστος των ίδιων των υλικών, οπότε μια αύξηση από 10% έως 20% σε επεξεργαστή και SoC μπορεί να μην σχετίζεται απαραίτητα με μια παρόμοια αύξηση της τιμής για τους καταναλωτές.

Αλλά η αύξηση των τιμών σε εξαρτήματα που ήταν ήδη κάποια από τα πιο σημαντικά και ακριβά σε μια συσκευή (για παράδειγμα δύο από τα τρία πιο ακριβά εξαρτήματα του iPhone 12 είναι το μόντεμ Qualcomm και το A14 SoC) σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε αυξήσεις τιμών σε αρκετές συσκευές.


Η έκθεση της Wall Street Journal δεν ξεκαθαρίζει αν η Apple θα απορροφήσει τις αυξήσεις των τιμών της TSMC ή αν θα επιλέξει να μετακυλήσει αυτό το επιπλέον κόστος στους πελάτες, αν όντως δει αυξημένες τις τιμές των τσιπ.

Αλλά η TSMC είναι κυριολεκτικά ο μόνος προμηθευτής στον κόσμο ικανός να κατασκευάζει τσιπ σε προχωρημένο επίπεδο και όγκο που χρειάζεται η Apple για να φτιάξει τα τσιπ της σειράς A και της σειράς M για iPhone, Mac και iPad.

Να σημειώσουμε ότι ο CEO της Apple, Tim Cook, προειδοποίησε στην τελευταία έκθεση κερδών ότι οι περιορισμοί στην παροχή πυριτίου θα μπορούσαν να έρθουν στα επερχόμενα προϊόντα iPhone και iPad αυτό το φθινόπωρο, ειδικά για παλαιότερα, λιγότερο προηγμένα τσιπ.

Τα καλά νέα είναι ότι αυξημένες τιμές μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων ζητημάτων προσφοράς για την TSMC μειώνοντας μέρος της ζήτησης που προκάλεσε κάποιο κομμάτι της έλλειψης.

Θα βοηθήσει επίσης την TSMC να συνεχίσει να συγκεντρώνει χρήματα που χρειάζεται για τις φιλόδοξες επενδύσεις της για την επέκταση της παραγωγής της, όπου περιλαμβάνουν δαπάνες $100 δισεκατομμυρίων έως το 2023 σε σχέδια όπως ο παραγωγικός της κόμβος $12 δισεκατομμυρίων στην Αριζόνα και άλλα έργα.

Η TSMC είχε προειδοποιήσει στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση κερδών της ότι οι ελλείψεις πιθανότατα θα επεκταθούν έως το 2022.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram