Αυτοκινητοβιομηχανίες – Και το 2024 να περιμένετε ελλείψεις σε chip!

Μοίρασε την γνώση...

Σαφή προειδοποίηση ότι η έλλειψη σιλικόνης θα συνεχίσει να είναι πρόβλημα στη βιομηχανία ημιαγωγών, απηύθυναν τα κορυφαία στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών Ford, Volkswagen και Daimler από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, το πρώτο μεγάλο γεγονός της βιομηχανίας που πραγματοποιείται δια βιώσης σε διάρκεια δύο ετών.

Όλοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι δήλωσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουν πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, με ορισμένους μάλιστα να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ελλείψεις θα συνεχιστούν και το 2023. Μάλιστα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η VW, απώλεσε μερίδιο αγοράς στην Κίνα ως αποτέλεσμα των ελλείψεων σε τσιπ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Χέρμπερτ Ντίες.

«Είμαστε σε σχετικά πιο αδύναμη κατάσταση λόγω των ελλείψεων σε ημιαγωγούς. Το πλήγμα είναι μεγαλύτερο στην Κίνα σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές. Για το λόγο αυτό χάνουμε μερίδιο αγοράς», ανέφερε ο Ντίες.

Η VW περίμενε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιζόταν μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός ωστόσο που δεν συνέβη. Η Μαλαισία, όπου έχουν τη βάση τους πολλοί προμηθευτές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, επλήγη σοβαρά από την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, οδηγώντας στο κλείσιμο πολλών μεταποιητικών μονάδων.

«Θα βρεθούμε αντιμέτωπη με μία γενική έλλειψη σε ημιαγωγούς επειδή το Διαδίκτυο των πραγμάτων αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περιορισμοί τους οποίους θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Ford στην Ευρώπη, Γκούναρ Χέρμαν, κάνει μία ακόμη χειρότερη πρόβλεψη, βλέποντας τις ελλείψεις να συνεχίζονται και το 2024, λέγοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να ορίσουμε πότε ακριβώς θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Οι ελλείψεις έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Για παράδειγμα, ένα Ford Focus χρησιμοποιεί συνήθως 300 τσιπ, ενώ ένα νέο ηλεκτρικό όχημα της Ford μπορεί να αποτελείται από 3.000 τσιπ.

Πέραν όμως των τσιπ, υπάρχουν και άλλες ελλείψεις. Η Ford βρίσκεται αντιμέτωπη και με μία «νέα κρίση» σε πρώτες ύλες, σύμφωνα με τον Χέρμαν. «Δεν είναι μόνο οι ημιαγωγοί. Λίθιο, πλαστικά και χάλυβος βρίσκονται σε περιορισμένη προσφορά», προσθέτει.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com