Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

Με τις αλλαγές που ήρθαν από 1η Ιούλη, καλό είναι να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε γενικώς και ανά μαγαζί, ώστε να μην έχουμε θέμα

 

 

Banggood

Από Κίνα δεν έχουμε κανένα… ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ θέμα με τις μεθόδους αποστολής DDP (Delivered Duty Paid) σε απλά Ελληνικά είναι προπληρωμένο το ΦΠΑ και το τελωνείο. Μέθοδοι αποστολής DDP από Κίνα (ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ):

  1. Banggood express
  2. EU Priority Line (OXI priority direct mail ΠΡΟΣΟΧΗ)
  3. European Railway Direct Mail

Από Ευρωπαϊκές αποθήκες χωρίς κανένα θέμα και με οποιαδήποτε μέθοδο αποστολής επιλέξετε.


Cafago / TomTop

Με την ασφαλή μέθοδο αποστολής duty free shipping ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα απολύτως θέμα είναι όπως η DDP του Banggood, οπότε Χωρίς κανένα θέμα υπάρχει περίπτωση να δούμε μια μικρή αύξηση στα μεταφορικά (έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές ήταν μηδενικό). Από Ευρωπαϊκές αποθήκες χωρίς κανένα θέμα και με οποιαδήποτε μέθοδο αποστολής επιλέξετε.

 

Geekbuying

Από τις Ευρωπαϊκές του αποθήκες δεν έχετε κάποιο θέμα. Το κατάστημα το κοιτάει εάν χρειάζεται κάτι άλλο να κάνει και θα με ενημερώσει εάν χρειαστεί να τροποποιήσει κάτι.


 

Aliexpress

Διαλέγετε καλύτερα ευρωπαϊκές αποθήκες πια. Υπόψιν, τώρα αγορές ακόμα και 2€, θα περνάνε τελωνείο με ΦΠΑ. Για άλλες αγορές, εάν δείτε ότι έχετε χρεωθεί το ΦΠΑ στο Checkout, δεν θα έχετε πρόβλημα.

 

Wiibuying

Έχουν ευρωπαϊκές αποθήκες, οπότε από εκεί λογικά χωρίς πρόβλημα. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, εάν παραγγείλετε κάτι με PRIORITY LINE και πληρώσετε ΦΠΑ ή τελωνείο, με αποστολή των σχετικών εγγράφων, θα σας αποζημειώσουν. Εγώ πάντως προσωπικά έχω παραλάβει ακριβά προϊόντα χωρίς πρόβλημα τελωνείου, αλλά τα είχα παραγγείλει με Priority.

 

ΕΛΤΑ

Τι γίνεται εάν δεν έχετε χρεωθεί το ΦΠΑ!? Τότε θα σας έρθει η λυπητερή. Βάση τιμοκαταλόγου που έχουν ανεβάσει τα ΕΛΤΑ εδώ, εάν δεν έχετε ήδη πληρώσει κατά την παραγγελία το ΦΠΑ που πρέπει, τα ΕΛΤΑ θα σας ζητήσουν 15€ για να πληρώσουν αυτά το ΦΠΑ στο κράτος. Κοινώς, το ΦΠΑ δεν το γλυτώνετε πια! Η μόνη διαφορά με πριν, είναι ότι πρέπει το προϊόν σας να κοστίζει άνω των 22€ για να σας ζητήσουν και τα 15€, ενώ εάν είναι κάτω, το γλυτώνετε και πληρώνετε μόνο το ΦΠΑ.

 

Όποιος έχει πρόβλημα με κάτι που πήρε μέσω των link του site και όχι μόνο, ευχαρίστως να προσπαθήσω να τον βοηθήσω όπως μπορώ. Για επικοινωνία υπάρχουν τρόποι πολλοί….!

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα