Καλώδιο Apple παρακολουθεί το πληκτρολόγιό σας;;

Μοίρασε την γνώση...

Ως γνωστόν η Apple χρησιμοποιεί το δικό της σύστημα για καλώδια, το Lightning. Και φυσικά υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί. Όσοι έχουν κάποια συσκευή της Apple, είναι πολύ πιθανόν να έχουν κι ένα καλώδιο USB-C σε Lightning. Συνήθως ένα τέτοιο καλώδιο βοηθάει στη φόρτιση ή στη μεταφορά δεδομένων. Θα μπορούσε όμως να υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα;

banner

Αν το καλώδιο προέρχεται από τη συλλογή του γνωστού χάκερ MG, η απάντηση είναι “ναι, μπορεί να σας κατασκοπεύσει!”. Για του λόγου το αληθές, ο MG το απέδειξε σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο κανάλι YouTube του Motherboard και μεταδόθηκε στο MacGeneration.

Διαφήμιση

Πριν από 2 χρόνια, ο εν λόγω χάκερ είχε ήδη καταφέρει να τροποποιήσει ένα καλώδιο USB σε Lightning καταφέρνοντας να αποσπά προσωπικά δεδομένα. Είχε ξεκινήσει μάλιστα και μια μικρή παραγωγή αυτού του έξυπνου καλωδίου (αλλά επικίνδυνο σε λάθος χέρια).

Google news

Αυτή τη φορά, επαναλαμβάνει την εμπειρία με ένα πολύ μικρότερο καλώδιο, USB-C σε Lightning. Παρότι ο χώρος μέσα σε μια πρίζα USB-C είναι πολύ πιο περιορισμένος, αυτό δεν τον εμπόδισε να συνδέσει ένα τσιπ. Αυτό ενεργοποιείται όταν το τροποποιημένο καλώδιο είναι συνδεδεμένο σε Mac. Μόλις ενεργοποιηθεί, το τσιπ δημιουργεί ένα δίκτυο WiFi που επιτρέπει στον χάκερ να καταγράφει τα πλήκτρα που πατά το θύμα του.

Govee Many GEOs Cubot WW

lightning

Με την ανάκτηση αυτών των δεδομένων, ένα κακόβουλο άτομο μπορεί εύκολα να εξαγάγει ονόματα και κωδικούς πρόσβασης από αυτά και να εισέλθει στους λογαριασμούς του θύματος. Υπάρχει ο περιορισμός ότι πρόκειται για τοπικό δίκτυο, αναγκάζοντας τον εισβολέα να μείνει κοντά στο θύμα του. Ωστόσο, το πεδίο δράσης παραμένει αρκετά ευρύ αφού φτάνει τα 1,6 χλμ! Το καλώδιο διαθέτει επίσης λειτουργίες geofencing, οι οποίες επιτρέπουν στον χάκερ να αποκλείσει τη λειτουργία κατασκόπων με βάση τη φυσική του θέση.

Προσφέρεται προς πώληση για $ 140 από το κατάστημα Hak5 και έχει απολύτως πανομοιότυπο σχεδιασμό με αυτό του καλωδίου USB-C to Lightning που πωλεί η Apple, γεγονός που διευκολύνει την εξαπάτηση ενός θύματος. Προφανώς η συλλογή δεδομένων με δόλια, αθέμιτα ή παράνομα μέσα διώκεται ποινικά.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram