Lenovo ThinkPad P14s G2 AMD – Προσφέρει σχεδόν παρόμοια χαρακτηριστικά με το μοντέλο της Intel….

Τα Lenovo ThinkPads έχουν μακρά ιστορία με τους επεξεργαστές της Intel. Ο συνδυασμός με επεξεργαστές AMD είναι ακόμα σχετικά νέος. Παρόλο που υπήρχαν ήδη τα πρώτα AMD ThinkPads από το 2010, αυτά απευθύνονταν αποκλειστικά στον τομέα του προϋπολογισμού. Στο βασικό τμήμα της μάρκας, που είναι φορητοί υπολογιστές για επιχειρήσεις, οι επεξεργαστές AMD έφτασαν το 2017 με τα Lenovo ThinkPad A275 και A475.

Παρά το νέο τους όνομα, τα ThinkPad A δεν ήταν καινοτομίες: Το A275 βασίστηκε στο ThinkPad X270 και το A475 στο ThinkPad T470. Ωστόσο, δεν αντιπροσωπεύουν ίσες τιμές, καθώς και οι δύο χρησιμοποιούσαν πιο προσιτές κάρτες δικτύου Realtek αντί για τις καλύτερες μονάδες της Intel.

Με τα πρώτα μοντέλα Ryzen όπως το ThinkPad A485, η Lenovo εισήγαγε την επιλογή να διαμορφώσει επίσης τα μοντέλα AMD με Intel Wi-Fi. Ωστόσο, ταυτόχρονα εισήχθη επίσης μια νέα ανισότητα: 2K LCD εισήχθησαν με το ThinkPad T480, αλλά αυτές οι οθόνες 2560 x 1440 pixel δεν προσφέρθηκαν για την έκδοση AMD. Οι αγοραστές του A485 έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι με LCD Full-HD (1920 x 1080 pixel) και με χαμηλή κάλυψη χρωματικού χώρου.

Μαζί με την ενσωμάτωση της σειράς Α στη σειρά T/X και του ThinkPad T495, καλύτερες οθόνες Full-HD έφτασαν επίσης στα AMD ThinkPads. Ωστόσο, οι 2K LCD που ήταν διαθέσιμες για το T490 παρέμειναν αποκλειστικά για αυτό. Το ίδιο συνέβη επίσης ένα χρόνο αργότερα για την οθόνη 4K UHD του ThinkPad T14 G1 και το νέο ThinkPad P14s G1. Η επιλογή AMD σήμαινε ότι έπρεπε να αποδεχτείτε μια LCD Full-HD.


Αυτό τελειώνει τελικά το 2021 και δεν υπάρχει πλέον καμία ανισότητα σε αυτόν τον τομέα. Δοκιμάσαμε πρόσφατα το Lenovo ThinkPad P14s G2 AMD και η μονάδα δοκιμών μας ήταν εξοπλισμένη με μια εξαιρετική, ματ οθόνη 4K UHD. (Σημείωση από τον μεταφραστή αυτού του άρθρου: ο ιστότοπος των ΗΠΑ για τη Lenovo εμφανίζει προς το παρόν μόνο την οθόνη FHD.)

Το AMD ThinkPad δεν στερείται πολλά μέχρι την πλήρη ισοτιμία χαρακτηριστικών με την Intel. Το Thunderbolt είναι μια λειτουργία που εξακολουθεί να λείπει, αλλά υποτίθεται ότι θα προστεθεί στην πλατφόρμα AMD το επόμενο έτος. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι κάρτες Realtek Wi-Fi επέστρεψαν, αλλά τουλάχιστον οι χρήστες μπορούν να το διορθώσουν προσθέτοντας μια μονάδα Intel Wi-Fi αργότερα.

 


Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα