Netflix: Ροή δεδομένων βίντεο 400 Gbps ανά διακομιστή!

Πρόσφατα, ο ανώτερος μηχανικός λογισμικού Netflix Drew Gallatin προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της εταιρείας να βελτιστοποιήσει την αρχιτεκτονική υλικού και λογισμικού που καθιστά δυνατή τη μετάδοση τεράστιων ποσοτήτων ψυχαγωγίας βίντεο σε πάνω από 209 εκατομμύρια συνδρομητές . Η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να συμπιέσει έως και 200 ​​Gb ανά δευτερόλεπτο από έναν μόνο διακομιστή, αλλά ταυτόχρονα ήθελε να βελτιώσει τα πράγματα.

Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών παρουσιάστηκαν στο συνέδριο EuroBSD 2021. Ο Gallatin είπε ότι το Netflix μπόρεσε να προωθήσει περιεχόμενο έως και 400 Gb ανά δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας συνδυασμό CPU 32 πυρήνων της AMD Epyc 7502p (Ρώμη), 256 gigabyte μνήμης DDR4-3200, 18 δίσκους Western Digital SN720 NVMe 2-terabyte και δύο προσαρμογείς δικτύου PCIe 4.0 x16 Nvidia Mellanox ConnectX-6 Dx, ο καθένας ικανός να φιλοξενήσει δύο συνδέσεις 100 Gb.

Για να πάρετε μια ιδέα για τη μέγιστη θεωρητική απόδοση αυτού του συστήματος, υπάρχουν οκτώ κανάλια μνήμης που παρέχουν εύρος ζώνης περίπου 150 gigabytes ανά δευτερόλεπτο και 128 λωρίδες PCIe 4.0 που επιτρέπουν έως και 250 gigabytes εύρους ζώνης I/O. Στις μονάδες δικτύωσης, είναι περίπου 1,2 Tb ανά δευτερόλεπτο και 2 Tb ανά δευτερόλεπτο, αντίστοιχα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό χρησιμοποιεί το Netflix για να εξυπηρετήσει το πιο δημοφιλές περιεχόμενό του.


Αυτή η διαμόρφωση μπορεί κανονικά να εξυπηρετεί περιεχόμενο έως και 240 Gb ανά δευτερόλεπτο, κυρίως λόγω περιορισμών του εύρους ζώνης μνήμης. Στη συνέχεια, το Netflix δοκίμασε διαφορετικές διαμορφώσεις Non Uniform Memory Architecture (NUMA), με έναν κόμβο NUMA να έχει δυνατότητα 240 Gb ανά δευτερόλεπτο και τέσσερις κόμβους NUMA να αποδίδει περίπου 280 Gb ανά δευτερόλεπτο.

Το Netflix διερεύνησε διαμορφώσεις που βασίζονται και σε άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης μίας με τον επεξεργαστή Xeon Platinum 8352V (Ice Lake) της Intel και τον Altra Q80-30 του Ampere-έναν μεγαθήριο με πυρήνες 80 Arm Neoverse N1 που τρέχουν έως και 3 GHz. Η δοκιμαστική επιφάνεια Xeon κατάφερε να φτάσει τα μέτρια 230 Gb ανά δευτερόλεπτο χωρίς εκφόρτωση TLS και το σύστημα Altra πέτυχε 320 Gb ανά δευτερόλεπτο.


Μη ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα των 400 Gb ανά δευτερόλεπτο, η εταιρεία κατασκευάζει ήδη ένα νέο σύστημα που θα πρέπει να χειρίζεται 800 Gb ανά δευτερόλεπτο συνδέσεις δικτύου. Ωστόσο, ορισμένα από τα απαραίτητα εξαρτήματα δεν έφτασαν εγκαίρως για τη διεξαγωγή δοκιμών, οπότε θα ακούσουμε περισσότερα για αυτό το επόμενο έτος.

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα