Παραγωγή επεξεργαστών: Κάλλιο αργά παρά ποτέ..

Μοίρασε την γνώση...

Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία των μικροτσίπ συνήθιζε είτε να επενδύει πολλά κεφάλαια για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων είτε να μην επενδύει καθόλου. Οι παρατεταμένες ελλείψεις σε ημιαγωγούς, κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία, δείχνουν πως τα τελευταία χρόνια δεν επενδύθηκαν τόσα χρήματα όσο θα έπρεπε στον συγκεκριμένο κλάδο. Ωστόσο η κατάσταση έχει αρχίσει, έστω και αργά, να αλλάζει.

banner

paragogi-epexergaston-kallio-arga-para-pote-561495061

Το τελευταίο σημάδι αυτής της αλλαγής δόθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε πως η αμερικανική εταιρεία δρομολογεί επενδύσεις κοντά στα 95 δισ. δολ. στην Ευρώπη, σε ορίζοντα δεκαετίας. Υπάρχουν ορισμένοι καλοί λόγοι που εξηγούν γιατί στο παρελθόν ο κλάδος χαρακτηρίστηκε από μεγάλες επενδύσεις και τα τελευταία χρόνια οι κινήσεις γίνονταν με το σταγονόμετρο. Ο κ. Γκέλσινγκερ προέβλεψε την περασμένη Πέμπτη πως οι ημιαγωγοί θα αποτελούν το 20% του κόστους ενός αυτοκινήτου το 2030, όταν το 2019 ήταν στο 4%, καθώς τα οχήματα γίνονται ηλεκτροκίνητα ή αυτόνομα. Βέβαια, το να χτίσεις μια παραγωγική μονάδα είναι ένα τεράστιο στοίχημα. Για παράδειγμα, η TSMC ξόδεψε πάνω από 15 δισ. δολ. στην υψηλής τεχνολογίας παραγωγική μονάδα που δημιούργησε στην Ταϊβάν. Πάντως οι επιχειρήσεις διστάζουν σε μεγάλο βαθμό να υλοποιήσουν τέτοιου είδους σχέδια, παρά μόνον όταν είναι απόλυτα σίγουρες πως αυτές οι μονάδες δουλεύουν σε όλο το φάσμα της παραγωγικής τους δυναμικής, έτσι ώστε να αποσβεστεί η δαπάνη τους.

Διαφήμιση

Oι πελάτες συνήθως θα παραγγείλουν επιπλέον μικροτσίπ όταν οι προμήθειές τους δεν αρκούν, ώστε να διασφαλίσουν πως έχουν επαρκές απόθεμα. Το πρόβλημα είναι πως, αν και κάθε εταιρεία λαμβάνει υπόψη της τις εκτιμήσεις της αγοράς, τελικά ο κλάδος κινείται ταυτόχρονα. Η Intel, η Samsung Electronics αλλά και η TSMC σχεδιάζουν να επενδύσουν περίπου 75 δισ. δολ. μαζί σε επεξεργαστές φέτος, από 50 δισ. δολ. το 2019.

Google news

H εταιρεία Semico Research εκτιμάει πως η βιομηχανία στο σύνολό της θα επενδύσει μόλις 13% περισσότερα κεφάλαια σε σύγκριση με το 2020. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις ανατρέπονται, καθώς η εταιρεία Gartner προέβλεψε τον Ιούλιο πως η αύξηση αγγίζει το 28%.
Βέβαια, οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις είναι ιδιαιτέρως μετριοπαθείς, εάν συγκριθούν με την αύξηση της τάξεως του 85% που καταγράφηκε το 2000 ή την αύξηση 107% το 2010, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης IC Insights. Κάθε φορά παρατηρούνταν μία σπάνια μείωση στις παραδόσεις μικροτσίπ σε διάστημα δύο ετών.

Cafago WW Gshopper Many GEOs

Δεδομένων των διαρκών ελλείψεων σε μικροτσίπ αλλά και της αυξημένης επιθυμίας κρατών, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, να επιδοτήσουν την παραγωγή τους, οι επενδύσεις σε αυτόν τον κλάδο είναι πιθανόν να αυξηθούν το επόμενο έτος.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram