Τρίτη δόση – Μεθαύριο ανοίγει η πλατφόρμα για άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς!

Μοίρασε την γνώση...

Όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν κάνει μία ή δυο δόσεις δεν πρέπει να κάνουν τρίτη δόση. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στου υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στον απόηχο των σημερινών 2.130 κρουσμάτων.

banner

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι:

Διαφήμιση
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί με mRNA και με Astra Zeneca εμβόλιο στην πρώτη φάση, θα κάνουν τρίτη δόση με mRNA (Pfizer και Moderna).
  • Όσοι στην πρώτη φάση έκαναν Johnson & Johnson θα κάνουν τρίτη δόση ή με MRNA εμβόλιο ή με το Johnson & Johnson

Επιπλέον η πρόεδρος της Επιτροπή Εμβολιασμών υποστήριξε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες της τρίτης δόσης είναι μικρότερες από αυτές της πρώτης και δεύτερης, με τις πιο συνήθεις να είναι απλός πόνος και ερυθρότητα στο σημείο του εμβολιασμού, ενώ στο 5,2% παρατηρείται διόγκωση του μασχαλιαίου λεμφαδένα.

Google news

Τόνισε επίσης ότι η τρίτη δόση μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης, η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου, ή του πνευμονιόκοκκου.

Dresslily WW ZTE Many GEOs

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επανέλαβε ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου δεύτερη δόση για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους επιβεβαίωσε ότι το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό, στα 6,060 εκατ. πολίτες ή 57,7%. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και τις 10 περιφερειακές ενότητες με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.


 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram