Windows 11 – Η τελευταία ενημέρωση κρασάρει Start Menu, Taskbar, Explorer και άλλα πολλά! Πως να το διορθώσετε.

Μοίρασε την γνώση...

Η τελευταία έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11 φαίνεται να προκαλεί ένα πλήθος σοβαρών προβλημάτων σε πολλούς χρήστες, όπως το μενού Έναρξης που δεν ανταποκρίνεται, το Taskbar, το Explorer.exe, οι Ρυθμίσεις των Windows και άλλα κρίσιμα κομμάτια του λειτουργικού συστήματος που φαινομενικά εξαφανίζονται ή σπάζουν.

banner

Αυτό συμβαίνει σε όσους έχουν εγκαταστήσει τα Windows 11 Build 22000.176 ή Build 22449, τα οποία είναι ο τελευταίος γύρος ενημερώσεων προεπισκόπησης για το κανάλι Beta και Dev αντίστοιχα. Υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά ζητήματα που αναφέρονται από τους δοκιμαστές στο Feedback Hub και στο φόρουμ, αλλά φαίνεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει παρουσιάσει μια επιδιόρθωση από τον διακομιστή.

Διαφήμιση

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσο διαδεδομένα μπορεί να είναι αυτά τα μενού Έναρξης και οι γραμμές εργασιών στο λειτουργικό σύστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες αναφέρουν ότι η γραμμή εργασιών και το μενού Έναρξη είναι εντελώς κενά και μια κλεψύδρα εμφανίζεται όταν οι χρήστες μετακινούν τον κέρσορα πιο κοντά στη γραμμή εργασιών.

Google news

“Στη νέα έκδοση, μετά την εκκίνηση, η γραμμή εργασιών εξαφανίζεται. Μετά την επανεκκίνηση, το μηχάνημα λειτουργεί αργά και η γραμμή εργασιών έχει κολλήσει. Οι επανειλημμένες επανεκκινήσεις εξακολουθούν να είναι άκυρες, οποιοδήποτε λογισμικό δεν μπορεί να λειτουργήσει και ορισμένα πλήκτρα συντόμευσης είναι άκυρα », σημείωσε ένας χρήστης στο Feedback Hub και υπάρχουν παρόμοια παράπονα στο φόρουμ μας.

Atlas VPN Zaful WW

Μενού Έναρξης, Taskbar, Explorer και αργό μενού περιβάλλοντος που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11

Η σημερινή ενημέρωση προεπισκόπησης για τα Windows 11 παίζει με την κεντρική διεπαφή του λειτουργικού συστήματος και το μενού Έναρξη και η γραμμή εργασιών, που δεν ανταποκρίνονται σε πολλούς χρήστες.

Ορισμένοι άνθρωποι αναφέρουν επίσης ότι το μενού περιβάλλοντος (δεξί κλικ) έχει γίνει αργό μετά την ενημέρωση και λαμβάνουν το ακόλουθο μήνυμα λάθους όταν κάνουν κλικ στην επιλογή “εξατομίκευση”:


Αυτό το αρχείο δεν έχει κάποια εφαρμογή που να σχετίζεται με αυτό για την εκτέλεση αυτής της ενέργειας. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή ή, εάν είναι ήδη εγκατεστημένη, δημιουργήστε μια συσχέτιση στη σελίδα Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εφαρμογών.

 

Πώς να διορθώσετε σφάλματα μενού Έναρξη, Γραμμή εργασιών, Explorer.exe στα Windows 11

Εάν ο Explorer.exe, η γραμμή εργασιών, το μενού Έναρξη, οι ρυθμίσεις και άλλες περιοχές των Windows 11 δεν φορτώνουν, χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα:

 • Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή συντόμευση (CTRL+Alt+Del).
 • Στη Διαχείριση εργασιών, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Περισσότερες λεπτομέρειες”.
 • Κάντε κλικ στο “Αρχείο”.
 • Επιλέξτε “Εκτέλεση νέας εργασίας”.
 • Πληκτρολογήστε “cmd” στο πεδίο “Άνοιγμα”.
 • Στη γραμμή εντολών, αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή:
 • reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0
 • Πατήστε Enter.

Η επιφάνεια εργασίας σας θα επανεκκινηθεί και η γραμμή εργασιών/μενού Έναρξη θα εμφανιστεί ξανά.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Έναρξη, στη γραμμή εργασιών, στις Ρυθμίσεις ή στην Εξερεύνηση αρχείων και η επιφάνεια εργασίας είναι κενή, μπορείτε επίσης να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών χρησιμοποιώντας Ctrl + Alt + Διαγραφή.
 • Κάντε κλικ στο Αρχείο.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση νέας εργασίας.
 • Πληκτρολογήστε τον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στο OK.
 • Στον Πίνακα Ελέγχου, μεταβείτε στα Προγράμματα> Προγράμματα και δυνατότητες.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων”.
 • Επιλέξτε “Ενημέρωση για Microsoft Windows (KB5006050) και απεγκαταστήστε το.
 • Επανεκκίνηση

Ορισμένοι χρήστες δοκίμασαν μια διαφορετική λύση, αλλάζοντας το ρολόι τους σε 24 ώρες (μία ημέρα) στο μέλλον, επανεκκίνηση και έπειτα αλλάζοντάς το ξανά. Αυτό δεν είναι μια επιβεβαιωμένη λύση, αλλά φαίνεται ότι λειτουργεί για μερικούς ανθρώπους.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το μενού Έναρξη των Windows 11 και το ζήτημα φόρτωσης της γραμμής εργασιών επηρεάζουν τόσο την έκδοση 21H2 (η οποία έχει οριστεί να αποσταλεί στις 5 Οκτωβρίου) όσο και τις κατασκευές υποκαταστήματος ανάπτυξης νικελίου.

Ωστόσο, η Microsoft διευκρίνισε ότι το σφάλμα χτυπά συσκευές που έχουν λάβει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα από τον διακομιστή και δεν έχει καμία σχέση με τις εκδόσεις προεπισκόπησης που κυκλοφόρησαν σήμερα, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις χωρίς να ανησυχείτε για αυτά τα ζητήματα.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram