Αλλάζει… «καύσιμο» η Tesla;;

Μοίρασε την γνώση...

Η Tesla αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις πιο χαμηλού κόστους μπαταρίες λιθίου φωσφορικού άλατος σιδήρου (LFP), αλλάζοντας την χημική «συνταγή» των μπαταριών που αξιοποιεί η πλειονότητα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων εν μέσω της ραγδαίας αύξησης τιμών σε κρίσιμες πρώτες ύλες για την παραγωγή μπαταριών.

banner

Σύμφωνα με τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν, οι μπαταρίες LFP θα χρησιμοποιούνται σε μοντέλα με μέση αυτονομία, επιβεβαιώνοντας την στρατηγική που η Tesla παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά και η οποία υπαγορεύει την χρήση χαμηλότερου κόστους υλικών και πρώτων υλών για την κατασκευή πιο προσιτών μοντέλων.

Διαφήμιση

Η Tesla αλλάζει… «καύσιμο»

Η πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών βασίζεται στο νικέλιο και το κοβάλτιο στις μπαταρίες ιόντων λιθίου προκειμένου να εξασφαλίσει τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της. Ωστόσο, η διαδικασία προμήθειας αμφότερων των υλικών είναι προβληματική καθώς αφενός η εξόρυξη δεν μπορεί να καλύψει με ταχείς ρυθμούς την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση και αφετέρου σε ό,τι αφορά ειδικά το κοβάλτιο τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του οποίου βρίσκονται στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πρέπει να διασφαλιστεί ότι η εξόρυξή του πραγματοποιείται με όρους ορθής και ηθικής πρακτικής.

Google news

Όπως διευκρίνισε ο οικονομικός διευθυντής της Tesla, Zach Kirkhorn κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της φίρμας, οι υψηλές τιμές νικελίου έχουν ήδη αντίκτυπο στο κόστος των συστοιχιών και ότι «ορισμένα από αυτά τα κόστη έχουν ήδη μετακυληθεί σε εμάς. Προς το παρόν δεν είναι σημαντικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και μικρά».

Goboo [CPS] Many GEOs Cafago WW

Να σημειωθεί ότι η Tesla χρησιμοποιεί ήδη μπαταρίες τεχνολογίας LFP στην αγορά της Κίνας τις οποίες προμηθεύεται από την Contemporary Amperex Technology (CATL), την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπαταριών στον κόσμο. Αν και οι συγκεκριμένης τεχνολογίας μπαταρίες είναι χαμηλότερου κόστους και πιο αξιόπιστες σε σχέση με άλλες εναλλακτικές, κατά το παρελθόν αντιμετώπισαν προβλήματα σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση κάτι που όμως αλλάζει προοδευτικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

H CATL έχει συμπράξει με πολυάριθμες εταιρείες και startup από όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, καθιστώντας τις συγκεκριμένης τεχνολογίας μπαταρίες ικανές να αντεπέξελθουν στις απαιτήσεις ενός μέσου ηλεκτροκίνητου μοντέλου.


Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν ο Elon Musk, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις δυσκολίες στον εφοδιασμό και τις αυξανόμενες τιμές νικελίου, η Tesla αναμένεται να αξιοποιεί μπαταρίες LFP για τα πιο προσιτά μοντέλα της, νικελίου-μαγγανίου για τα Long Ranger και νικελίου για τα επικείμενα μοντέλα όπως το Semi και Cybertruck.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.



Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram