Αύξηση κατά 14.6% η χονδρική τιμή του ρεύματος σπάζοντας άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ! Που θα πάει αυτό το πράγμα….!

Μοίρασε την γνώση...

Αυξημένη κατά 14,6% μέσα σε ένα μόλις 24ωρο θα είναι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά, με συνέπεια να καταρρίψει αύριο Πέμπτη ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ, αγγίζοντας τα 204 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω του κύματος ανατιμήσεων που σαρώνει όλη την Ευρώπη, η ελληνική χονδρεμπορική αγορά θα είναι η τέταρτη φθηνότερη αύριο, παρά την ιστορική αρνητική πρωτιά. Σε χαμηλότερα επίπεδα από τη χώρα μας θα κινηθούν οι τιμές μόνο στη Ρουμανία (187,98 €/MWh), τη Βουλγαρία (184,71 €/MWh), και την Πολωνία (141,39 €/MWh).

Διαφήμιση

Στον αντίποδα, σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη η χονδρεμπορικές τιμές θα ξεπεράσουν ακόμη και τα 300 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Ενδεικτικά παραδείγματα η Ιταλία (307,72 €/MWh), το Βέλγιο (302,54 €/MWh), η Γερμανία (302,53 €/MWh) και η Ολλανδία (302,54 €/MWh). Μάλιστα, στο Βέλγιο θα σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση σε ημερήσια βάση, η οποία θα αγγίξει το 68,3%.

Google news

Η εκτίναξη των τιμών αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο συνεχές ανοδικό ράλι του φυσικού αερίου. Όπως έγραψε πριν από λίγο το Insider.gr, τα futures του φυσικού αερίου στην Ολλανδία (σημείο αναφοράς για το κόστος του αερίου όλη την Ευρώπη) και στη Βρετανία έχουν αυξηθεί κατά 60% μέσα σε μόλις 2 μέρες.

AliExpress WW Govee Many GEOs

Το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility), κατέγραψε στις 12.50 ώρα Ελλάδας ημερήσια άνοδο 25,14% στα 145,19 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh).

Η επίδραση της ανόδου των τιμών του φυσικού αερίου και στην εγχώρια αγορά φαίνεται από το γεγονός ότι το καύσιμο θα συμμετάσχει αύριο με ποσοστό 47,4% στο εγχώριο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής, με τις ΑΠΕ να καταλαμβάνουν μερίδιο 25,4%, τον λιγνίτη 13%, τις εισαγωγές 11,8% και τα υδροηλεκτρικά 2,3%.


 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram