Έκθεση: Η Apple μειώνει την παραγωγή του iPhone 13 κατά 10 εκατομμύρια μονάδες, λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων σε πυρίτιο και επεξεργαστές!

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple έχει μειώσει σημαντικά το πρόγραμμα παραγωγής της για τη σειρά iPhone 13. Αιτία οι συνεχιζόμενες ελλείψεις τσιπ, οπότε η αλυσίδα εφοδιασμού δεν μπορεί να εκπληρώσει τους αρχικούς της στόχους για τις αποστολές iPhone 13.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Apple αναμένει τώρα να κατασκευάσει έως και 10 εκατομμύρια λιγότερα τηλέφωνα το 2021, από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι μετοχές της Apple μειώθηκαν κατά 1% στις συναλλαγές μετά την αναφορά της έκθεσης.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg λέει ότι οι βασικοί προμηθευτές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Broadcom και Texas Instruments, δεν μπορούν να παραδώσουν τις απαραίτητες ποσότητες εξαρτημάτων, οπότε η Apple αναγκάστηκε να πει σε άλλα μέρη του κατασκευαστικού της αγωγού να μειώσουν επίσης.


Στην τελευταία της κλήση για κέρδη, η Apple προειδοποίησε τους επενδυτές ότι τα προβλήματα παραγωγής της αλυσίδας εφοδιασμού θα μπορούσαν να επηρεάσουν την προσφορά iPhone στο τρέχον τρίμηνο. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Apple δήλωσε ότι η περιορισμένη διαθεσιμότητα των «παλαιών κόμβων» επηρεάζει την παραγωγή iPad και MacBook.

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο, σαμποτάροντας σχεδόν όλες τις παγκόσμιες εταιρείες. Η περιορισμένη διαθεσιμότητα πυριτίου έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την αυτοκινητοβιομηχανία, με την παραγωγή αυτοκινήτων να μειώνεται σημαντικά καθώς οι κατασκευαστές δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους αρκετά τσιπ.


Μέχρι στιγμής, η τεράστια κλίμακα της Apple της επέτρεψε να παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα για τη διαθέσιμη χωρητικότητα με τους προμηθευτές και δεν έχει δει σημαντικό αντίκτυπο στο iPhone. Ωστόσο, δεν είναι άφθαρτη και αυτή η τελευταία έκθεση είναι ένα σημάδι ότι οι βραχυπρόθεσμες πωλήσεις iPhone μπορεί να υποστούν ζημιά από τη σφαγή της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Apple πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη έκθεση κερδών στις 28 Οκτωβρίου, όπου θα πει στους επενδυτές πόσο καλά είναι το iPhone 13 στην αγορά και πιθανότατα θα δώσει κάποια εικόνα για την κατάσταση του εφοδιασμού.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα