Ετοιμαστείτε να φουλάρετε στο μέλλον το αμάξι σας με….ουίσκι!!!

Και αν κάποιοι πίστευαν ότι η αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης θα έρθει μόνο μέσα από την ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη ΑΠΕ φαίνεται ότι κάνουν λάθος. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το ουίσκι μπορεί να αποτελέσει μια επιπλέον λύση στο πρόβλημα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα.

Μια σκωτσέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας βρήκε έναν τρόπο να ανατρέψει το ρητό ότι το ποτό και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Κι αυτό καθότι ανέπτυξε την παραγωγή ενός καυσίμου για αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί τα υποπροϊόντα της παραγωγής ουίσκι.


Το εθνικό προϊόν της Σκωτίας αποτελείται από κριθάρι, μαγιά και νερό και η διαδικασία παρασκευής αφήνει πίσω τους αναλωμένους κόκκους, γνωστούς ως draff, και ένα σακχαρώδες υγρό που ονομάζεται pot ale, σύμφωνα με το Reuters

Αυτά τα υπολείμματα χρησιμοποιούνται συχνά ως ζωοτροφές ή αποβάλλονται στη θάλασσα…Ωστόσο, μπορούν επίσης να μετατραπούν σε ακετόνη, βουτανόλη και αιθανόλη – χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από την παραγωγή καυσίμων και τροφίμων έως και φαρμάκων και καλλυντικών.


Γνωστή ως ζύμωση ABE (acetone-butanol-ethanol), αυτή η διαδικασία θεωρούνταν από καιρό ως μη συμφέρουσα οικονομικά, λόγω του κόστους των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των χημικών.

 

Χρήση οργανικών αποβλήτων

Αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι το έχει λύσει η εταιρεία Celtic Renewables, όπως υποστηρίζει η ίδια, χρησιμοποιώντας οργανικά απόβλητα.

«Μπορούμε να πάρουμε υπολείμματα από βιομηχανίες όπως αυτή του ουίσκι και να τα μετατρέψουμε σε προϊόντα υψηλής αξίας και συγκεκριμένα βουτανόλη, η οποία χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα για την τροφοδοσία αυτοκινήτου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Martin Tangney.

Ο ίδιος μίλησε στο πρακτορείο ενώ οδηγούσε στο Campsie Fells, βόρεια της Γλασκώβης, όπου, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η Βρετανία θα υποδεχτεί τους παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, COP26.

Για τον Tangney, αυτή η συγκέντρωση πρέπει να είναι πολύ περισσότερο από μια ακόμη άσκηση για τον καθορισμό στόχων.

«Αυτή πρέπει να είναι η COP όπου θα να σταματήσουμε να μιλάμε για το γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να πούμε σε όλους το εξής: πώς το κάνουμε, πώς πληρώνουμε γι ‘αυτό, πώς θα συμβεί. Ένας οδικός χάρτης. Μια στρατηγική», είπε.

 

Σχεδιασμός εργοστασίων

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία Celtic Renewables θεωρεί τον εαυτό της μέρος αυτής της λύσης. «Λαμβάνουμε τα υπολείμματα χαμηλής αξίας που έχουν απομείνει κατά τη δημιουργία αυτού του αριστουργήματος και τα μετατρέπουμε σε κάτι μεγαλύτερης αξίας», είπε ο Tangney την προηγούμενη μέρα ενώ έπιασε ποτήρι ουίσκι σε μια παμπ του Εδιμβούργου και πρόσθεσε «Φέρνουμε τη βιωσιμότητα σε μια εμβληματική βιομηχανία.»

Το κοντινό εργοστάσιο επίδειξης της εταιρείας στο Grangemouth μπορεί να παράγει 1 εκατομμύριο λίτρα βιώσιμων βιοχημικών από 50.000 τόνους draff και pot ale και άλλες πρώτες ύλες.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει πέντε διυλιστήρια μεγάλης κλίμακας σε όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια και ζητά υποστήριξη από τις κυβερνήσεις και άλλους επενδυτές.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα