Η AMD λανσάρει το GPUFORT, μια προσπάθεια ανοιχτού κώδικα κατά του CUDA της NVIDIA

Η κόκκινη ομάδα ανέπτυξε το GPUFORT με την πρόθεση να παρέχει στους προγραμματιστές μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα στον περιφραγμένο κήπο της NVIDIA. Για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να μετριάσουν με τα όρια του ιδιόκτητου λογισμικού CUDA, η AMD έχει αρχίσει να μεταφέρει τον κώδικα CUDA ώστε να είναι συμβατός με την παράλληλη στοίβα υπολογιστών της Radeon.

Το GPUFORT έχει αναγνωριστεί ως ένα ερευνητικό έργο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Radeon Open Ecosystem (ROCm) ως ένα σύστημα μετάφρασης “πηγή σε πηγή”. Σε αυτό το στάδιο, η AMD έχει επικεντρωθεί στο τμήμα προγραμματισμού C και C ++ του κώδικα CUDA Fortran. Η μεγάλη βάση κωδικών CUDA μεταφράζεται με κώδικα Python σε μη αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω GPUFORT.

Ενώ το GPUFORT είναι κάπως στα αρχικά του στάδια, είναι σε θέση να ολοκληρώσει ελέγχους σύνταξης. Το έργο μπορεί να μεταφράσει επιτυχώς τον κώδικα CUDA και τις εφαρμογές High Performance Computing (HPC) ώστε να είναι συμβατές με ROCm χρησιμοποιώντας τη βάση κώδικα Python. Ωστόσο, το GPUFORT έχει παγίδες σε ορισμένους τομείς όπως η χρήση του πλήρους προτύπου OpenACC, ο προσδιορισμός των τμημάτων κώδικα που μπορούν να μεταφορτωθούν καθώς και η αναδιοργάνωση των βρόχων. Η AMD δημοσίευσε τον πηγαίο κώδικα του έργου δημόσια στο GitHub υπό την άδεια του MIT.


 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα