Η Google αντιτίθεται στην Epic για τα χρήματα που έβγαλε παραβιάζοντας τους κανόνες του Play Store

Ο αγώνας της Epic ενάντια στην τεχνολογική βιομηχανία συνεχίζεται. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά το τέλος της αγωγής της κατά της Apple – εκκρεμείς προσφυγές, φυσικά – υπάρχει νέα εξέλιξη σε άλλη δικαστική υπόθεση. Η υπόθεση της Epic εναντίον της Google δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και υπάρχει μια νέα ανατροπή που ξετυλίγεται περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα: Η Google αντιστέκεται.

Η εταιρεία έχει καταθέσει αγωγή κατά της Epic Games, επικαλούμενη παραβίαση της σύμβασης που συνέβη όταν η Fortnite πρόσθεσε ένα ιδιόκτητο σύστημα πληρωμών στην εφαρμογή της που παράκαμψε την υπηρεσία χρέωσης του Play Store (μέσω ZDNet). Αυτή η κίνηση έρχεται μετά την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση της Epic εναντίον της Apple, η οποία διέταξε τον προγραμματιστή παιχνιδιών να επιστρέψει όλες τις προμήθειες που έλαβε μετά την αφαίρεση της μεθόδου πληρωμής του App Store από το παιχνίδι.

Η Epic διατήρησε άδικα αυτά τα οφέλη και συνεχίζει να το κάνει, χωρίς να αποζημιώνει την Google. Η Google επιδιώκει την επιστροφή οποιωνδήποτε ποσών με τα οποία η Epic απέκτησε άδικα με έξοδα της Google.


Φαίνεται ότι η Google αισθάνεται ότι οφείλει την ίδια μεταχείριση-ειδικά επειδή το Android επιτρέπει καταστήματα εφαρμογών τρίτων και εγκαταστάσεις APK. Όπως μπορείτε να περιμένετε, η μήνυση φροντίζει να επιστήσει την προσοχή στο άνοιγμα του Android, εκτός από τα οφέλη που παρέχονται στους χρήστες και στους προγραμματιστές μέσω του Google Play. Αναφέρει συγκεκριμένα το Galaxy Store της Samsung, το οποίο – όπως ίσως θυμάστε – ήταν ο συνεργάτης εκκίνησης της Epic όταν το παιχνίδι ήρθε τελικά στο Android το 2018. Το παιχνίδι τελικά ήρθε σε άλλες συσκευές μέσω απευθείας λήψεων στον ιστότοπο της εταιρείας πριν φτάσει τελικά στο Play Store αφού συμφωνήσετε να παίξετε σύμφωνα με τους κανόνες της Google.

Αυτή η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Google υποτίθεται ότι ενίσχυσε τον έλεγχο των αγορών εντός εφαρμογής στο Play Store, απαιτώντας από τις περισσότερες εφαρμογές να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα χρέωσης, αν και αυτό δεν το έχουμε ακόμη δει στην πράξη. Η εφαρμογή Kindle είναι αμετάβλητη, για παράδειγμα. Παρ’ όλα αυτά, είναι σαφές ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται αν η Epic – ή οποιοσδήποτε άλλος προγραμματιστής – χρησιμοποιεί το σύστημα πληρωμών της, αρκεί να το κάνει εκτός των ορίων της βιτρίνας της. Και, ξέρετε, επιστρέφει όλα τα μετρητά που έβγαλε παραβιάζοντας αυτούς τους κανόνες.


Δεν είμαι νομικός, αλλά δεδομένου ότι τα δικαστήρια διέταξαν την Epic να πληρώσει μερικά εκατομμύρια δολάρια στην Apple υπό παρόμοιες συνθήκες, φαίνεται ότι η Google έχει μια καλή ευκαιρία εδώ. Εν τω μεταξύ, ποιος ξέρει ποιες άλλες μυστικές πληροφορίες θα μάθουμε από αυτές τις συνεχώς εξελισσόμενες αγωγές.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα