Η GOOGLE απορρίπτει τον SNAPDRAGON, με την QUALCOMM να την προειδοποιεί!

Η Google πρόκειται να αποκαλύψει την τελευταία της σειρά Pixel, τη σειρά Google Pixel 6. Μια πτυχή αυτής της σειράς που όλοι περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία, είναι ο νέος επεξεργαστής της.

Η σειρά Pixel 6 θα έρθει με το τσιπ της Google για πρώτη φορά. Το όνομα αυτού του τσιπ είναι Tensor SoC. Αυτό σημαίνει ότι η Google δεν θα χρησιμοποιήσει τη λύση της Qualcomm όπως έκανε με άλλες σειρές. Εάν το τελευταίο μήνυμα της Qualcomm πρόκειται να περάσει, η εταιρεία δεν είναι ευχαριστημένη που η Google έχει φύγει. Η Qualcomm πήγε στο Twitter και δημοσίευσε το μήνυμα “Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας smartphone SoC αντί να χρησιμοποιούμε Snapdragon”. Μετά από αυτήν την εγγραφή υπάρχουν είκοσι μία (21) κόκκινες σημαίες.

Αν και η Qualcomm δεν αναφέρει την Google, η εταιρεία αναφέρεται σαφώς στον αμερικανικό κολοσσό αναζήτησης. Κοινώς, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια! Αυτή είναι η μόνη εταιρεία που πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα smartphone με το “δικό της smartphone SoC” και παρατάει τον Snapdragon.


 

Γιατί προειδοποιεί η Qualcomm!?

Τι σημαίνει η κόκκινη σημαία στο μήνυμα της Qualcomm; Κίνδυνος? Γενικά, μια κόκκινη σημαία είναι κυριολεκτικά μια προειδοποίηση για κάποιο είδος κινδύνου. Η κόκκινη σημαία είναι περισσότερο «σαν τη σημαία που χρησιμοποιείται από ένα πλοίο που βυθίζεται ή μια μεταφορική προειδοποίηση». Υπάρχει κάτι που η Qualcomm ξέρει ότι εμείς δεν γνωρίζουμε; Η Qualcomm προσπαθεί να περάσει μια προειδοποίηση σχετικά με το τσιπ Google Tensor!? Αυτά είναι ερωτήματα που δεν έχουν άμεσες απαντήσεις προς το παρόν.

Πριν από τη σειρά Google Pixel 6, όλα τα προηγούμενα μοντέλα Pixel χρησιμοποιούν τσιπ Qualcomm Snapdragon. Οι προηγούμενες ναυαρχίδες πριν από το Pixel 5 ήταν όλες εξοπλισμένες με εμβληματικούς επεξεργαστές της σειράς Qualcomm Snapdragon 8xx. Ίσως λόγω της αύξησης της τιμής των chips της σειράς Qualcomm Snapdragon 8, το Google Pixel 5 δεν χρησιμοποίησε τη σειρά Snapdragon 8 αλλά χρησιμοποίησε το μεσαίο εύρος SoC της Qualcomm, Snapdragon 765G. Τώρα, το παρθενικό τσιπ της Google, ο Tensor, θα κυκλοφορήσει με το smartphone Pixel για πρώτη φορά. Αυτό το τσιπ χρησιμοποιεί τη διαδικασία κατασκευής της Samsung. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η σειρά Google Pixel 6 εγκατέλειψε τα τσιπ Snapdragon, τα μοντέλα μεσαίας κατηγορίας της Google εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τσιπ Qualcomm, οπότε και οι δύο θα συνεχίσουν να συνεργάζονται.


Σύμφωνα με την Google, η σειρά Pixel 6 θα είναι πολύ μπροστά από οποιοδήποτε smartphone έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία στο παρελθόν. Η τελευταία λίστα Geekbench δείχνει ότι αυτή η συσκευή θα συνοδεύεται από GPU Mali G78. Η λίστα αποκαλύπτει επίσης ότι το Google Pixel 6 βαθμολογείται με 1027 στη δοκιμή ενός πυρήνα. Ωστόσο, στις δοκιμές πολλαπλών πυρήνων, αυτό το smartphone βαθμολογεί 2706. Ενώ η βαθμολογία ενός πυρήνα φαίνεται να υπερβαίνει το Snapdragon 888 SoC, η βαθμολογία πολλών πυρήνων υπολείπεται του SD888 SoC.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα