Η Intel κυκλοφορεί την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης GPU 30.0.100.9955 για Windows 11 με νέα λειτουργία!

Η Intel κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών, συγκεκριμένα την έκδοση 30.0.100.9955, η οποία παρέχει υποστήριξη για το δυναμικό ρυθμό ανανέωσης των Windows 11 σε προϊόντα όπως το Surface Pro 8. Εκτός από τις βελτιώσεις των Windows 11, το Intel DCH 30.0.100.9955 έρχεται επίσης με μια ποικιλία των αλλαγών και της λειτουργικότητας για την ενίσχυση του παιχνιδιού και της παραγωγικότητας στα Windows 10.

Η έκδοση προγράμματος οδήγησης της Intel 30.0.100.9955 διορθώνει γραφικές ανωμαλίες σε παιχνίδια, όπως το Cyberpunk 2077, το Hitman 2 και το Wolfenstein. Επιπλέον, η Intel ενισχύει την υποστήριξη για την κωδικοποίηση βίντεο H264 και HEVC DX12 σε μηχανήματα Windows 11 χρησιμοποιώντας τη GPU Iris Plus του chipmaker και νεότερη έκδοση.

Σύμφωνα με το επίσημο changelog, η Intel έχει καθορίσει γραφικές ανωμαλίες που παρατηρούνται στο Cyberpunk 2077 με DX12, Hitman 2 με DX12 και Wolfenstein. Μπορείτε επίσης να αναμένετε βελτιώσεις όταν παίζετε παιχνίδια όπως το Ark Survival Evolved και η μαύρη οθόνη στο Rage 2 (Vulkan).

Στις δοκιμές μας, παρατηρήσαμε ότι η ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για τη νέα δυναμική λειτουργία ανανέωσης των Windows 11.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, όλο και περισσότερες συσκευές έχουν τώρα υψηλό ρυθμό ανανέωσης και οι χρήστες μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ του ρυθμού ανανέωσης από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εάν οι χρήστες θέλουν ομαλότερη εμπειρία παιχνιδιού ή ανάγνωσης, μπορούν να αλλάξουν στα 120Hz ή υψηλότερα.

Ωστόσο, υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης σημαίνει μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με το Δυναμικό ρυθμό ανανέωσης (DRR) των Windows 11, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την οθόνη σας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τη χρήση της μπαταρίας.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα Dynamic refresh rate, η Microsoft μπορεί να προσφέρει καλύτερους ρυθμούς ανανέωσης όπως τους χρειάζεστε, πράγμα που σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα μπορεί τώρα να μεταβεί απρόσκοπτα μεταξύ χαμηλότερου ρυθμού ανανέωσης και υψηλότερου ρυθμού ανανέωσης. Αυτός ο αλγόριθμος βασίζεται στη χρήση της συσκευής σας και μπορεί να εξισορροπήσει αποτελεσματικά την ισχύ και την κατανάλωση ενέργειας.

Για παράδειγμα, εάν η συσκευή σας διαθέτει λειτουργία 60Hz ή 120Hz, τα Windows 11 θα επιτρέψουν στη συσκευή να ανανεώνεται στα 60Hz για κανονικές εργασίες, όπως περιήγηση στον ιστό και εγγραφή εγγράφου στο MS Word ή προετοιμασία παρουσίασης στο PowerPoint.

Εάν αρχίσετε να παίζετε παιχνίδια ή να εκτελείτε εργασίες, τα Windows 11 θα αλλάξουν αυτόματα τη συσκευή στα 120Hz για πιο αποκριτική εμπειρία.

Για να χρησιμοποιήσετε το DRR, θα πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Windows 11 έκδοση 21H2.
  • Οθόνη που υποστηρίζει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) και ρυθμό ανανέωσης τουλάχιστον 120Hz.
  • Γραφικά Intel Iris
  • WDDM 3.0 πρόγραμμα οδήγησης.

Για να ελέγξετε γρήγορα την υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Οθόνη> HDR. Στην οθόνη “Ρυθμίσεις γραφικών”, αναζητήστε την εναλλαγή ρυθμού ανανέωσης μεταβλητής. Εάν λείπει η επιλογή, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα δυναμικού ρυθμού ανανέωσης των Windows 11.

 

Πώς να λάβετε την ενημέρωση

Αυτές οι βελτιώσεις θα διατεθούν στους χρήστες μέσω του Windows Update τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, ανάλογα με τον ΚΑΕ. Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Driver & Support Assistant της Intel για να παρακάμψετε τους περιορισμούς OEM και να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση του προγράμματος οδήγησης GPU.

Για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Κατεβάστε το εργαλείο Intel Driver and Support Assistant (iDSA) από εδώ.
  • Ανοίξτε το εργαλείο Update Assistant (βρίσκεται στη γραμμή συστήματος).
  • Έλεγχος για ενημερώσεις.
  • Όταν εντοπιστεί, κάντε λήψη και εγκαταστήστε τις ενημερώσεις.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα