Η Tesla γίνεται η τελευταία εταιρεία που ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια αξία

Η Tesla έγινε η πιο πρόσφατη εταιρεία που ξεπέρασε το ανώτατο όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μετά τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει δει ποτέ από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz. Σύμφωνα με το Reuters, είναι φυσιολογικό για τις εταιρείες αυτοκινήτων να πωλούν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων με κακές πωλήσεις σε εταιρείες ενοικίασης όπως η Hertz και συνήθως δεν κάνουν φασαρία γι’ αυτό. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η πώληση των αυτοκινήτων στη Hertz δείχνει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται περισσότερο κύριο προϊόν και αυτό είναι που έχει προκαλέσει την ώθηση στην κεφαλαιοποίηση της Tesla.

Τη στιγμή της γραφής, η μετοχή της Tesla αυξήθηκε κατά 12,68% σε σύγκριση με την τιμή ανοίγματος με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς της να δείχνει ότι βρίσκεται επί του παρόντος στα 1,02 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτήν την κεφαλαιοποίηση αγοράς, είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία αυτοκινήτων και εντάσσεται σε μια αποκλειστική ομάδα εταιρειών που έχουν ξεπεράσει αυτήν την κεφαλαιοποίηση αγοράς. Ο σύλλογος περιλαμβάνει μόλις 4 άλλες εταιρείες: Apple, Amazon, Google και Microsoft.

Ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz, Mark Fields, φάνηκε να είναι θετικός για τα ηλεκτρικά οχήματα όταν μιλούσε στο Reuters, λέγοντας:


«Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πλέον mainstream και μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση και ενδιαφέρον».

Η αισιοδοξία του στον τομέα δεν είναι αβάσιμη. Στο Λονδίνο σήμερα, μια ζώνη που ονομάζεται Ultra Low Emission Zone (ULEZ) επεκτάθηκε κατά 18 φορές σε όλη την πρωτεύουσα. Οι οδηγοί με παλαιότερα ρυπογόνα αυτοκίνητα που θέλουν να οδηγήσουν σε αυτή τη ζώνη θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ένα βαρύ τέλος. Η πρόθεση είναι να ωθηθούν περισσότεροι άνθρωποι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να στραφούν σε ηλεκτρικά οχήματα για να μειωθεί η ρύπανση στην πρωτεύουσα.

Το ίδιο ισχύει και εδώ στην Αθήνα, όπου από σήμερα ενεργοποιήθηκε και πάλι ο δακτύλιος, εκτός από τα πράσινα αυτοκίνητα, που φυσικά περιλαμβάνει τα ηλεκτρικά

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πού πηγαίνει η κεφαλαιοποίηση της Tesla από εδώ. Ενώ η εταιρεία έχει σίγουρα περισσότερες δυνατότητες ακόμα, ο ειλικρινής CEO της, Elon Musk, θα μπορούσε να βλάψει ακούσια την αξία της εταιρείας με το να είναι αμφιλεγόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα