Καινούρια πρόσκρουση στον πλανήτη Δία!

Μοίρασε την γνώση...

Ο Δίας μόλις δέχτηκε άλλο ένα διαπλανητικό χτύπημα. Και την τύχη για την καταγραφή του είχαν ερασιτέχνες αστρονόμοι από την Ιαπωνία. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι ο 11ος κομήτης ή αστεροειδής που χτυπά τον διαστημικό γίγαντα από τότε που τα κομμάτια του κομήτη Shoemaker-Levy 9 χτύπησαν τον πλανήτη το 1994.

banner

Κάτι περισσότερο από ένα μήνα αφού πέντε ερασιτέχνες αστρονόμοι κατέγραψαν ανεξάρτητα μια παρόμοια λάμψη, μια ομάδα αστρονόμων, με επικεφαλής τον Κο Αριμάτσου του Πανεπιστημίου του Κιότο, κατέγραψαν αυτήν την πιο πρόσφατη φωτοβολίδα στις κορυφές του Δία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Διαφήμιση

Η λάμψη της έκρηξης κράτησε 4 δευτερόλεπτα

Google news

Ο Arimatsu και η ομάδα χρησιμοποίησαν ένα σύστημα παρακολούθησης που ονομάζεται PONCOTS ως μέρος του έργου Organized Autotelescopes for Serendipitous Event Survey (OASES) για να κάνουν την ανακάλυψή τους.

Hekka Wondershare WW

Το γεγονός καταγράφηκε στη βόρεια τροπική ζώνη του Δία κοντά στο νότιο άκρο της βόρειας εύκρατης ζώνης σε γεωγραφικό πλάτος +20° βόρεια και γεωγραφικό μήκος 201°.

Από το βίντεο, η έκρηξη διήρκεσε περίπου 4 δευτερόλεπτα. Γίνεται γρήγορα ορατό, διατηρεί ένα σταθερό φως για περίπου 2 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εξαφανίζεται γρήγορα.


Σύμφωνα με την Εταιρεία Europlanet, κατά μέσο όρο 6½ αντικείμενα 10 μέτρων και μεγαλύτερα (δηλαδή αρκετά μεγάλα για να καταγράφουν ερασιτέχνες) χτυπούσαν τον Δία κάθε χρόνο. Με τη βοήθεια λογισμικού παροδικής ειδοποίησης όπως το DeTeCt, έχουμε δει μια σταθερή αύξηση του αριθμού των επιπτώσεων τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας ότι όσο περισσότερο κοιτάμε, τόσο περισσότερα βλέπουμε.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram