Ορίστε το πρώτο κινητό iPhone με θύρα φόρτισης….Type-C! Όχι, δεν το έφτιαξε η Apple δυστυχώς… (video)

Παρόλο που ο κόσμος των smartphone κινείται προς την υιοθέτηση του USB-C τα τελευταία δύο χρόνια, μια οντότητα παραμένει πεισματικά δεσμευμένη σε ένα ιδιόκτητο πρότυπο. Ναι, το μαντέψατε σωστά – είναι το iPhone!

Και ενώ η τελευταία πρόταση της ΕΕ θα μπορούσε να παρασύρει το iPhone στην USB-C εποχή, αυτή η νομοθεσία (με την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστεί) θα τεθεί σε ισχύ το 2023. Αυτό σημαίνει ότι εξετάζουμε ένα επίσημο iPhone USB-C σε δύο χρόνια… ίσως.

Το θέμα είναι πολύ περίπλοκο, αλλά ένας άντρας πήρε τα πράγματα στα χέρια του. Ο μηχανικός Ken Pillonel δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube με τίτλο “Το πρώτο iphone στον κόσμο με USB-C”, το οποίο δείχνει ένα iPhone X με λειτουργική θύρα USB-C.


Στο βίντεο, ο Pillonel παρουσιάζει φόρτιση και μεταφορά δεδομένων στο τροποποιημένο iPhone. Αυτό το έργο χρειάστηκε μήνες για να ολοκληρωθεί και ο Ken Pillonel έχει μεταπτυχιακό στη ρομποτική στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, EPFL. Αυτό δείχνει ότι ένα τέτοιο mod δεν είναι εύκολο από κανένα κομμάτι της φαντασίας. Επομένως, μάλλον δεν πρέπει να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Εάν αισθάνεστε τολμηροί και έχετε ένα iPhone που δεν σας πειράζει να το φρυγανίσετε, ολόκληρο το ταξίδι έχει αναλυθεί σε μια σειρά από αναρτήσεις ιστολογίου. Η ιδέα πίσω από αυτό το πρωτότυπο είναι αρκετά απλή, όμως. Ο Pillonel πήρε έναν προσαρμογέα USB-C σε Lightning και πέρασε λίγο χρόνο για να τον τροποποιήσει-αλλάζοντας το αρσενικό άκρο USB-C σε θηλυκό και τελικά τα τοποθέτησε όλα σε μια πλακέτα PCB.


Είναι περιττό να πούμε ότι μια τέτοια διαδικασία ακυρώνει εντελώς κάθε εγγύηση που μπορεί να είχε η εν λόγω συσκευή. Επιπλέον, ένα πτυχίο ρομποτικής βοηθά λιγάκι.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα