Πωλούνται “φρέσκα”.. δεδομένα τοποθεσίας κινητών στα $12 δισ.

Μοίρασε την γνώση...

Μια νέα αναφορά αναμένεται να σας κάνει πιο δύσπιστους σχετικά με την επιλογή να επιτρέψετε στις εφαρμογές να παρακολουθούν την τοποθεσία σας. Προφανώς, τα δεδομένα τοποθεσίας του τηλεφώνου του χρήστη είναι μια τεράστια αγορά, στην οποία οι πληροφορίες πωλούνται στον υψηλότερο πλειοδότη σε μια αγορά που εκτιμάται ότι αξίζει 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Location

Σύμφωνα με το TheNextWeb, υπάρχουν πολλές εταιρείες εξόρυξης δεδομένων που συλλέγουν δεδομένα τοποθεσίας μαζί με άλλα αναγνωριστικά ανώνυμα και στη συνέχεια τα πωλούν σε άλλες εταιρείες που το ζητούν. Τα δεδομένα αγοράζονται από διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αναλυτών κυκλοφορίας πεζών έως και στρατιωτικών εργολάβων. Ο Serge Egelman, ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Επιστήμης Υπολογιστών του UC Berkeley και CTO of AppCensus δήλωσε ότι “οι εφαρμογές μπορούν να παρακάμψουν το μοντέλο άδειας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προστατευμένα δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη χρησιμοποιώντας τόσο κρυφά όσο και πλάγια κανάλια”.


Ομοίως, ο Justin Sherman, συνεργάτης στον τομέα της πολιτικής στον κυβερνοχώρο στο Duke Tech Policy Lab πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφάνεια και υπάρχει ένας πραγματικά, πολύ περίπλοκος σκιώδης ιστός αλληλεπιδράσεων μεταξύ αυτών των εταιρειών που είναι δύσκολο να ξεμπλέξει. Λειτουργούν με το γεγονός ότι το ευρύ κοινό και οι άνθρωποι στην Ουάσιγκτον και άλλα ρυθμιστικά κέντρα δεν δίνουν προσοχή σε αυτό που κάνουν. Το Markup εντόπισε ακόμη 47 εταιρείες που συλλέγουν, πωλούν ή εμπορεύονται δεδομένα τοποθεσίας κινητού τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, ένας από τους μεσίτες διαχείρισης δεδομένων τοποθεσίας, η Oracle, έχει έναν συνεργάτη που διαφημίζει ανοιχτά την ύπαρξη δεδομένων για εκατομμύρια Αμερικανούς. Αυτό περιλαμβάνει δημογραφικά στοιχεία, όπως προσωπικές δραστηριότητες και προτιμήσεις ζωής. Εν τω μεταξύ, η Oracle, η Epsilon και άλλοι διαφημίζουν ρητά πλατφόρμες κοινής χρήσης δεδομένων σε χιλιάδες εταιρείες.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com