Το στοίχημα του 21ου αιώνα: Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει 130 χρόνια

Μοίρασε την γνώση...

Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ραγδαίας προόδου της επιστήμης. Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για το εάν και πόσο μπορεί να αυξηθούν τα χρόνια που θα ζήσει κάποιος

banner

Πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί όλο και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα ιδίως με τη ραγδαία πρόοδο των επιστημονικών εξελίξεων.

Διαφήμιση

Προσδόκιμο ζωής – Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει 130 χρόνια – Το στοίχημα του 21ου αιώνα

Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής και η ραγδαία πρόοδος της ιατρικής έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων. Μάλιστα, με τις εξελίξεις στον τομέα των διαφόρων γονιδιακών τεχνικών και θεραπειών γίνεται τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος για το αν και πόσο μπορεί να επεκταθεί το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων.

Google news

Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες μελέτες κάποιες εκ των οποίων προχωρούν σε προβλέψεις για την ηλικία που θα μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος. Μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι το προσδόκιμο ζωής δεν μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω από τα σημερινά του επίπεδα αλλά ίσως να ζούμε μέχρι το τέλος της ζωής μας με λιγότερα προβλήματα υγείας.

ZTE Many GEOs Goboo [CPS] Many GEOs

Η Καλμέντ έφτασε τα 122 χρόνια

Από τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν ο άνθρωπος που έχει ζήσει περισσότερο μέχρι σήμερα είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμέντ που γεννήθηκε το 1875 και πέθανε 122 χρόνια και 164 μέρες αργότερα το 1997. Μάλιστα η Καλμέντ ήταν μανιώδης καπνίστρια.


Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Royal Society Open Science» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής στατιστικολόγους του HEC Business School στο Μόντρεαλ του Καναδά υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος άνθρωπος τον 21ο αιώνα που θα σπάσει το ρεκόρ της Καλμέντ και στην τούρτα των γενεθλίων του θα υπάρχουν 130 κεράκια.

Στόχος τα 110 έτη

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου τέσσερις χιλιάδες Ιταλούς που ξεπέρασαν τα 105 έτη ζωής και περίπου δέκα χιλιάδες Γάλλους που επίσης έζησαν πάνω από 105 έτη. Σύμφωνα με τους ερευνητές το ορόσημο είναι τα 110 έτη. Μετά τη συμπλήρωση 110 ετών οι ερευνητές αναφέρουν ότι ένας άνθρωπος έχει κάθε χρόνο από εκεί και μετά πιθανότητες 50-50 να ζήσει ή να πεθάνει.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές η κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε χρόνο μετά τα 110 έτη για έναν άνθρωπο είναι σαν να στρίβει κάθε χρόνο ένα νόμισμα. Για να καταφέρει να φτάσει στα 130 έτη θα πρέπει να κερδίσει στο στρίψιμο 20 συνεχόμενες φορές κάτι που στατιστικά μοιάζει απίθανο. Όμως οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα από τις εξελίξεις στον ανθρώπινο πολιτισμό και ειδικά στον ιατρικό τομέα είναι τέτοιες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να καταφέρει να φτάσει σε ηλικία των 130 ετών κάποια στιγμή τις επόμενες δεκαετίες.

«Όσοι περισσότεροι άνθρωποι φτάσουν τα 110 έτη ζωής τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να υπάρξει κάποιος που θα καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι του νομίσματος και να φτάσει τα 130 έτη ζωής» αναφέρει ο καθηγητής στατιστικής Λέο Μπελζίλ, επικεφαλής της μελέτης.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram