ΔΕΗ: Αύξηση 300% στους πελάτες που επιστρέφουν!

Μοίρασε την γνώση...

Νέα δεδομένα στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δημιουργεί ο ολοένα διογκούμενος αριθμός καταναλωτών που τους τελευταίους μήνες επιστρέφουν στη ΔΕΗ από τους ιδιώτες παρόχους. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το energypress, τον Οκτώβριο ο αριθμός αποχωρήσεων προς τη ΔΕΗ ήταν αυξημένος πάνω από 300% έναντι του Μαΐου, ξεπερνώντας τον περασμένο μήνα τους 5.200, από μόλις 1.350 πριν από ένα πεντάμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμη και με αυτό το ενισχυμένο «ρεύμα επαναπατρισμού» πελατών, η ΔΕΗ ακόμη συνεχίζει να χάνει περισσότερους πελάτες από όσους κερδίζει σε μηνιαία βάση, με συνέπεια να εξακολουθούν να μειώνονται οι μετρητές που εκπροσωπεί. Ωστόσο, κάθε μήνα που αυξάνονται οι επιστροφές καταναλωτών στην επιχείρηση, «φρενάρει» και περισσότερο η μείωση του μεριδίου της.

Το «φρένο» στην αποκλιμάκωση του ποσοστού της ΔΕΗ πιστοποιούν και τα δεδομένα που δημοσίευσε πρόσφατα ο ΔΕΔΔΗΕ για τα μερίδια εκπροσώπησης μετρητών από τους προμηθευτές στη χαμηλή τάση στο διασυνδεδεμένο σύστημα, κατά το τρίτο τρίμηνο. Έτσι, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, στο τρίτο τρίμηνο η επιχείρηση έχασε 47.000 παροχές έναντι του δεύτερου τριμήνου, όταν μεταξύ του δεύτερου και του πρώτου τριμήνου 2021 οι απώλειές της είχαν αγγίξει τους 71.000 μετρητές.

Νωρίτερα, μάλιστα, ο ρυθμός μείωσης του πελατολογίου της ΔΕΗ ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Έτσι, μεταξύ του πρώτου τριμήνου 2021 και του τέταρτου τριμήνου 2020, η εταιρεία είχε απολέσει 100.000 μετρητές. Κατά 115.000 «ρολόγια» είχε ελαττωθεί το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ ανάμεσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 και το τρίτο τρίμηνο του ίδιου χρόνου.

1,61 εκατ. παροχές οι ιδιώτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, στο τέλος Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ εκπροσωπούσε 5,06 εκατ. μετρητές χαμηλής τάσης, έχοντας μερίδιο 74,2% στο διασυνδεδεμένο σύστημα. Οι ιδιώτες προμηθευτές είχαν ποσοστό 23,6%, το οποίο αντιστοιχεί σε 1,61 εκατ. παροχές.

Στους εναλλακτικούς παρόχους, την πρώτη θέση κατέλαβε η Protergia (Mytilineos), με 277.000 πελάτες και μερίδιο 4,07%, ενώ ακολούθησε η Elpedison με ποσοστό 3,75% και 256.000 «ρολόγια». Την τρίτη θέση κατέλαβε η ΉΡΩΝ με 232.000 παροχές (3,41%), την οποία ακολούθησε η ZeniΘ που σημείωσε και τη μεγαλύτερη αύξηση σε μετρητές εντός του συγκεκριμένου τριμήνου, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της κατά 16.800. Έτσι, έφτασε τις 185.000 παροχές (2,72%).

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η Watt & Volt (2,65%) εκπροσωπώντας 180.000 «ρολόγια», ενώ ακολούθησε η NRG εκπροσωπώντας 150.000 παροχές (2,2%) στα τέλη Σεπτεμβρίου, η οποία σημειωτέον, κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2021 αναδεικνύεται πρώτη σε αύξηση των μετρητών που εκπροσωπεί. Τις υπόλοιπες θέσεις στην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η τη VOLTON με 121.000 μετρητές (1,78%), η Αέριο Αττικής Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας με 110.000 μετρητές (1,61%) η Volterra με 40.000 παροχές (0,58%) και η ΚΕΝ με 32.000 «ρολόγια» (0,47%).

Εκτιμήσεις για περισσότερες επιστροφές στη ΔΕΗ τον Νοέμβριο

Όπως έχει γράψει το energypress, οι μετακινήσεις των καταναλωτών από εταιρία σε εταιρία πολλαπλασιάζονται, όσο μεγαλώνουν οι αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και όσο φτάνουν όλο και περισσότεροι φουσκωμένοι λογαριασμοί στα νοικοκυριά. Οι επιστροφές πελατών στη ΔΕΗ εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο κινητικότητας και συνέβαλαν στην αποκλιμάκωση των απωλειών της ΔΕΗ στα 47.000 «ρολόγια» μεταξύ τρίτου και δεύτερου τριμήνου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν σε γνώση του energypress, στο διάστημα Ιούλιος έως Σεπτέμβριος, πάνω από 8.000 καταναλωτές «πέρασαν» στη ΔΕΗ από τους ιδιώτες.

Μόνο τον Οκτώβριο, στο παραπάνω νούμερο προστέθηκαν άλλες 5.200 μετακινήσεις προς τη ΔΕΗ, γεγονός που είχε ως συνέπεια να καταγραφεί σχεδόν 30% μείωση νέων συμβολαίων στο σύνολο των ιδιωτών, έναντι του προηγούμενου μήνα. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της αγοράς, το πρόβλημα θα διογκώνεται συνεχώς, όσο ανεβαίνουν οι χονδρεμπορικές τιμές και η ΔΕΗ διατηρεί την τιμολογιακή πολιτική της.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη του κλάδου, τα νούμερα αυτά θα είναι ακόμη χειρότερα τον τρέχοντα μήνα, με δεδομένο πως ακόμη δεν έχει τελειώσει η τιμολόγηση του Οκτωβρίου, που το χονδρεμπορικό κόστος ενέργειας ήταν πάνω από 50% υψηλότερο έναντι του Σεπτεμβρίου. Επομένως, εκτιμούν πως τον Νοέμβριο οι επιστροφές προς τη ΔΕΗ θα ενισχυθούν ακόμη παραπάνω.

Με δεδομένο ότι οι υψηλές χονδρεμπορικές τιμές αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έως το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι ίδιες πηγές προβλέπουν ότι έως τότε θα έχει εξανεμιστεί και η όποια αναιμική μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ. Επομένως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιστροφή σε παλιότερα δεδομένα, με το «κλείσιμο» ξανά της λιανικής αγοράς στο τέλος του χειμώνα.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com